Αρχική » ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ… ΓΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ!

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ… ΓΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ!

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ως πολλαπλασιαστής ισχύος λειτουργεί πλέον ο κορωνοϊός στο «όπλο» του μεταναοτευτικού που συνεχίζει να χρησιμοποιεί η Τουρκία απέναντι στη χώρα μας και την Ε.Ε., καθώς εν όψει θέρους και βελτίωσης των καιρικών συνθηκών οι νέες μεταναστευτικές ροές, οργανωμένες ή όχι, συνιστούν πλέον σοβαρή απειλή όχι μόνο για την εθνική ασφάλεια αλλά και για τη δημόσια υγεία.

Και πλέον η κυβέρνηση και οι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού παίρνουν τη σκυτάλη από τον Εβρο, αναλαμβάνοντας το πολύ δυσκολότερο έργο της αποτροπής και ακύρωσης κάθε σχεδίου της Αγκυρας να επιτύχει εκεί που απέτυχε στα χερσαία σύνορα με την Ελλάδα, στέλνοντας χιλιάδες μετανάστες στα ελληνικά νησιά. Καθώς μάλιστα η ίδια η Αγκυρα με την ανακοίνωση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ δηλώνει ότι όσο διαρκεί η πανδημία δεν θα δέχεται επιστροφές προσφύγων και μεταναστών (όπως προβλέπει η Συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας) για λόγους «δημόσιας υγείας», είναι προφανές ότι οι ίδιοι λόγοι επιτάσσουν και την αποτροπή εκ μέρους της Ελλάδας κάθε προσπάθειας παράνομης εισόδου στα ελληνικά σύνορα.

Η Τουρκία αμέσως μετά την εκκένωση των προσωρινών καταυλισμών στον Εβρο είχε «υποσχεθεί» διά στόματος του ισχυροποιημένου πλέον (μετά το ιχ’κιυ της υποβολής παραίτησης, που δεν έγινε αποδεκτή) υπουργού Εσωτερικών Σ. Σοίλού ότι οι μετανάστες θα επιστρέψουν μόλις κοπάσει ο κορωνοϊός. Ολο αυτό το διάστημα και ενώ εκατοντάδες μετανάστες είχαν μεταφερθεί και είχαν τεθεί σε καραντίνα σε άλλες πόλεις της Τουρκίας, ήταν συνεχείς οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων που συντηρούσαν την πολιτική των «ανοιχτών συνόρων» προς την Ελλάδα. Μόλις την πε(>αομένη εβδομάδα, και ο Τούρκος υπουργός Αμυνας X. Ακάρ δήλωνε ότι 145.000 μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν στην Ελλάδα από τον Φεβρουάριο όταν ξεκίνησε η «επίθεση» στον Εβρο. Ετσι, με ζωντανή την ελπίδα ότι θα υπάρχει «τρύπα» στα ελληνικά θαλάσσια σύνορα, φθάνουν, είτε οργανωμένα από το τουρκικό κράτος είτε με δική τους πρωτοβουλία, μετανάστες στα τουρκικά παράλια Με δεδομένο ότι οι υγειονομικές συνθήκες σας οποίες ζουν όλο το διάστημα πριν μπουν στις βάρκες των διακινητών είναι άθλιες, εκ των αραγμάτων η κάθε βάρκα που θα προσεγγίζει ένα ελληνικό νησί μετατρέπεται σε υγειονομική βόμβα.

ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ

Οι ελληνικές Αρχές έχουν ενίσχυση σημαντικά τις δυνάμεις που περιπολούν στα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας, αλλά είναι σαφές ου η Τουρκία έχει το πλεονέκτημα, καθώς οι δυνατότητες των ελληνικών δυνάμεων είναι περιοριομένες όταν βρεθεί μια βάρκα με μετανάστες και γυναικόπαιδα στο όριο των ελληνικών χωρικών υδάτων και πριν απωθηθεί στα τουρκικά χωρικά ύδατα, οι επιβάτες της (με οδηγίες των διακινητών και των ΜΚΟ) τρυπούν το φουσκωτά και βρίσκονται στην θάλασσα. Η ενίσχυση όμως των ελληνικών δυνάμεων στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα δεν αφορά μόνο τους διακινούμενους με βάρκες, αλλά και την εκ νέου επιστράτευση των «ghost ships», τα οποία χρησιμοποίησε η Τουρκία από το 2015 για τη μετακίνηση μεταναστών και προσφύγων από τη Μερσίνα προς την Ιταλία. Τώρα και πάλι παλιά πλοία ξεκινούν από τα λιμάνια της Τουρκίας είτε με μετανάστες και προορισμό την Ιταλία που συχνά καταλήγουν στην ελληνική ηπειρωτική ακτή ή σε νησιά μακριά από την Τουρκία, οπότε δεν καλύπτονται από τη Συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, είτε για τη μεταφορά όπλων στη Λιβύη, σε μια περίοδο που ο εμφύλιος μπαίνει στην πιο κρίσιμη φάση του και οι δυνάμεις του Φ. Σάρατζ δεν θα έχουν καμία τύχη χωρίς την ενεργή στήριξη της Τουρκίας. Και ιι αποστολή αυτή είναι εξαιρετικά ευαίσθητη μετά και την προειδοποίηση της Άγκυρας ότι το Πολεμικό Ναυτικό της θα προστατεύσει την «ελευθερία της ναυσιπλοΐας» στο Αιγαίο…

Πηγή εφημερίδα “Φιλελεύθερος”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας