Αρχική » Λαϊκή Συσπείρωση: Γιατί τέτοια επιμονή με την ίδρυση δημοτικής επιχείρησης; Είναι επείγον θέμα;

Λαϊκή Συσπείρωση: Γιατί τέτοια επιμονή με την ίδρυση δημοτικής επιχείρησης; Είναι επείγον θέμα;

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση με το οποίο σχολιάζει την απόφαση του Δήμου Αλεξανδρούπολης να συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο για την λήψη απόφασεων για 25 θέματα, τα οποία στην πειονότητά τους δεν σχετίζονται με την πανδημία, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της παράταξης. Διαβάστε την ανακοίνωσή της.

«Την Τετάρτη 15/4/20 η Δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης καλεί Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει δια περιφοράς για 25 θέματα. Από αυτά κατά τη γνώμη μας μόνο το ένα έχει επείγοντα χαρακτήρα και αφορά στη λειτουργία της πράσινης λαϊκής του Δήμου.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση με προηγούμενη ανακοίνωσή μας δηλώσαμε ότι εφόσον οι συνεδριάσεις γίνονται δια περιφοράς – λόγω έκτακτων συνθηκών κορονοϊού (CoViD-19) – θα συμμετέχουμε σε θέματα που σχετίζονται μόνο με την πανδημία.

Η Δημοτική Αρχή επιμένει όμως για δεύτερη φορά και φέρνει θέματα που απαιτούν ζωντανή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση και καταδικάζουμε την προσπάθειά της να περάσει για 2η φορά την ίδρυση νέας δημοτικής επιχείρησης. Γιατί τέτοια επιμονή; Τί άλλαξε; Τι νέο δεδομένο υπάρχει; Μήπως, ότι τώρα δεν χρειάζονται τα 2/3 του ΔΣ (που δεν συγκέντρωσε την προηγούμενη φορά); Μήπως τώρα βολεύει το ότι φρόντισε η κυβέρνηση με πρόσχημα τον κορονοϊό και Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να αρκεί το 50%;  Να σημειώσουμε ότι οι Δημοτικές Επιχειρήσεις (ΔΕΠΕΑ, ΑΝΕΤΑ κλπ). αποδείχθηκαν αποτυχημένο εγχείρημα που τελικά «φέσωσαν» εκατομμύρια χρέη το λαό και όλου του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Επιπλέον θεωρούμε ότι η Δημοτική Αρχή εμπαίζει τους δημότες μέσα σε συνθήκες πανδημίας με χίλια δυο προβλήματα εγκλεισμού, αποκλεισμού, φόβου, ανεργίας, απόλυσης, φτώχειας, ανασφάλειας για το αύριο. Γιατί είναι πράγματι εμπαιγμός ενώ συμβαίνουν όλα αυτά κάποιοι να θεωρούν πως είναι ευκαιρία να περάσουν ό,τι τους βολεύει.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετέχουμε στο ΔΣ και καλούμε τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης και τους ανεξάρτητους συμβούλους να μην νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους αυτή τη διαδικασία.

Αν ο κ. Δήμαρχος θέλει να συζητήσει το θέμα της λαϊκής ή οποιοδήποτε άλλο αφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ας καλέσει συνεδρίαση μόνο με αυτό το θέμα. Άλλωστε ο ίδιος πήρε την απόφαση εδώ κι ένα μήνα, χωρίς τη γνώμη του ΔΣ, να κλείσουν οι λαϊκές ενώ στην υπόλοιπη χώρα λειτουργούν ακόμη.

Εμείς στο πλαίσιο αυτό διατυπώσαμε προτάσεις για το θέμα που καίει τους παραγωγούς νωπών λαχανικών που δεν μπορούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους, δεν έχουν μεροκάματο και τα μέτρα που έλαβε ο Δήμος φαίνεται ότι μάλλον δεν επαρκούν για τη συντήρηση ή ακόμη και την επιβίωσή τους. »

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας