Αρχική » Η Βουλγαρία άνοιξε το φράγμα – Ανεβαίνει η στάθμη του ποταμού

Η Βουλγαρία άνοιξε το φράγμα – Ανεβαίνει η στάθμη του ποταμού

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Η Βουλγαρία, μετά από αίτημα που υπέβαλε η Ελλάδα, άνοιξε τις τελευταίες ώρες το φράγμα του Έβρου, με αποτέλεσμα να γίνει πολύ πιο δύσκολο το πέρασμα για τους μετανάστες. Το άνοιγμα του φράγματος σημαίνει πρακτικά ότι ανεβαίνει η στάθμη του ποταμού και δυσκολεύεται η πρόσβαση των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στην άλλη πλευρά να περάσουν στην Ελλάδα. Ενώ την ίδια στιγμή ενισχύονται οι ελληνικές δυνάμεις που φυλάσσουν τα σύνορα. Σημειώνεται ότι οι δυνάμεις στον Εβρο έχουν ενισχυθεί το τελευταίο 24ωρο και από δυνάμεις από την Κύρπρο που έφτασαν χθες βράδυ στη χώρα μας.

Όπως μετέδωσε ο Λάμπρος Δεμερτζής από τον Έβρο για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το πέρασμα για τους μετανάστες από τον Έβρο δυσκολεύει ακόμα περισσότερο, καθώς αφότου άνοιξαν τα φράγματα από τη Βουλγαρία η στάθμη του νερού άρχισε να ανεβαίνει ακόμη περισσότερο.

Οι αρχές της γειτονικής χώρας, ήταν σε συνεννόηση με την Ελλάδα και όπως μετέδωσε το STAR προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση προκειμένου να καταστήσουν ακόμη πιο σαφή την αποφασιστικότητα της χώρας μας στη διαφύλαξη των συνόρων της.

Ενισχύεται ο φράχτης στις Καστανιές

Με άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας της Κύπρου ενισχύθηκαν τα σύνορα του Έβρου. Η ομάδα ένστολων έφθασε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης χθες βράδυ με αεροσκάφος C-130 και πρόκειται για ομάδα της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης. 

Τις επόμενες μέρες θα έρθουν άλλοι 100 Αυστριακοί και Γερμανοί αστυνομικοί που θα τοποθετηθούν στην πρώτη γραμμή. 

Προκλητικοί οι μετανάστες από την τουρκική πλευρά

Οι «απεσταλμένοι» του Ερντογάν βρίζουν τους Έλληνες στρατιώτες γιατί δεν τους αφήνουν να περάσουν τα σύνορα. Μάλιστα εκνευρίζονται γιατί οι ελληνικές δυνάμεις επιδιορθώνουν τον φράχτη και θωρακίζουν τα σύνορα μας. 

«Εδώ είναι Τουρκία. Περιοχή της Τουρκίας είναι εδώ. Γιατί το κάνετε αυτό», απειλούν οι μετανάστες από την τουρκική πλευρά στον Έβρο. 

Πηγή: THE TOC

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας