Αρχική » Διχασμένοι οι βουλευτές της ΝΔ για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

Διχασμένοι οι βουλευτές της ΝΔ για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Και ενώ στο εσωτερικό της κυβέρνησης ωριμάζει σταδιακά η ιδέα της κατασκευής κλειστών κέντρων για τους πρόσφυγες μετανάστες σε ακατοίκητα νησιά διχασμένοι εμφανίζονται οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Υπάρχουν οι ένθερμοι υποστηρικτές, που υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη επιλογή αποτελεί -για πολλούς και διάφορους λόγους- μονόδρομο για την κυβέρνηση και τη χώρα Στην αντίπερα όχθη, άλλοι βουλευτές δηλώνουν επιφυλακτικοί και προειδοποιούν ότι το μέτρο αυτό θα λύσει ορισμένα προβλήματα θα δημιουργήσει ωστόσο περισσότερα μεγαλύτερα και σοβαρότερα Κατά συνέπεια, τονίζουν, αυτή πρέπει να είναι η έσχατη λύση.

Με την κατασκευή κλειστών κέντρων -σημειώνουν οι μεν- αφενός θα υπάρχει αυστηρότερος έλεγχος σε όσους περνάνε τα σύνορα. που σημαίνει μείωση των παραβατικών συμπεριφορών και της εγκληματικότητας. Αφετέρου θα ανακουφιστούν οι κάτοικοι στις περιοχές οι οποίες έχουν επιβαρυνθεί ιδιαίτερα από τις προσφυγικές ροές, ιδίως δε τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, θεωρούν δε ότι ένα τέτοιο μέτρο θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για όσους μετανάστες σχεδιάζουν το επόμενο διάστημα να περάσουν στην Ελλάδα από την Τουρκία. «Αν γνωρίζουν ότι φτάνοντας θα σταλούν σε κλειστά κέντρα, αποκλεισμένοι σε ξερονήσια, θα το σκεφτούν πολύ καλά για να έρθουν», υπογραμμίζουν.

Υπέρ της συγκεκριμένης λύσης είναι κατά βάση γαλάζιοι βουλευτές που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν σημείο αναφοράς τον Αντ. Σαμαρά. Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Δ. Βαρτζόπουλος τάχθηκε δημόσια υπέρ της υιοθέτησης του αυστραλιανού μοντέλου ως μόνης λύσης στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα. Πρότεινε μάλιστα τα νησάκια που θα επιλεγούν να είναι εγγύτερα στην ηπειρωτική χώρα Στο ίδιο μήκος κύματος κι ο βουλευτής Λέσβου X. Αθανασίου, ο οποίος έχει υποδείξει ως κατάλληλο χώρο για την κατασκευή κλειστού κέντρου τα Τοκμάκια, νησάκι πλησίον της Λέσβου. Εξίσου ένθερμος υποστηρικτής της ιδέας κι ο βουλευτής Α’ Αθηνών Κ Μπογδάνος. ο οποίος μάλιστα απέδωσε τις αναδράσεις για την κατασκευή κέντρων σε ακατοικητα νησιά στα.. μετεμφυλιακά και δικτατορικά κόμπλεξ!

Ακόμη μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των γαλάζιων βουλευτών που αντιτίθενται στην προ-
οπτική κατασκευής κέντρων στα ξερονήσια. Πρώτον, διότι με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί μια σειρά από «γκέτο». όπου δεν θα υπάρχει κανένας έλεγχος για όσα θα συμβαίνουν εντός (διακίνηση ναρκωτικών, πορνεία βιασμοί κ,ά.). Δεύτερον, διότι μια τέτοια επιλογή θα προκαλέσει αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο από ανθρωπιστικές οργανώσεις, οργανισμούς κ,ά., ενδεχομένως και από επίσημες κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα να πληγεί η εικόνα της χώρας σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπάρχει ωστόσο και μια ακόμη πιο σοβαρή πτυχή στην υπόθεση που θίγουν οι βουλευτές στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους κι έχει να κάνει με την εθνική κυριαρχία. «Δεν είναι δυνατόν να δημιουργήσουμε νησιά με αποκλειστικά μουσουλμανικό πληθυσμό», τονίζουν και προσθέτουν; «Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει το πάτημα για τον Ερντογάν να επιχειρήσει απόβαση σε κάποιο από τα ελληνικά νησιά». Υπενθυμίζουν δε ότι η Τουρκία εισέβαλε στη Συρία με το πρόσχημα ότι θέλει να προστατεύσει τον μουσουλμανικό πληθυσμό που καταπιεζόταν -υποτίθεται- από το καθεστώς του Ασαντ.

Πηγή εφημερίδα “ΤΟ ΠΑΡΟΝ”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας