Αρχική » Ο … πορτοκαλί «Διαμαντής» και τα … «πορτοκάλια» του Μανούση στο Καστελόριζο!

Ο … πορτοκαλί «Διαμαντής» και τα … «πορτοκάλια» του Μανούση στο Καστελόριζο!

από statusradio.gr
2 σχόλια

Μετά τις χαρές και τα πανηγύρια, έρχονται συνήθως και οι πονοκέφαλοι. Όπως το hangover μετά από ένα μεγαλοπρεπές ξενύχτι.

Όσοι τις τελευταίες μέρες, … «βγήκαν στον πηγαιμό για την Σαμοθράκη», αρχικά παρατήρησαν ότι η σημαντική μείωση στη διάρκεια του ταξιδιού κατά 20 περίπου λεπτά της ώρας, μειώθηκε στα 10 λεπτά αφού ο «Αδαμάντιος Κοραής» χρειάζεται ξαφνικά, ακριβώς δύο ώρες πλέον για … να βγάλει την ανηφόρα μέχρι το νησί! Οι κυρίες που τα Χριστούγεννα έφτιαχναν μελομακάρονα και κουραμπιέδες και τα προσέφεραν με την καλή τους την καρδιά, στο μπαρ του πλοίου για να κερνιούνται οι επιβάτες και το πλήρωμα για τα καλωσορίσματα … δεν ξανάφτιαξαν! Πέρασαν τα Χριστούγεννα, θα μου πείτε! Τέλειωσαν οι γιορτές και τα πανηγύρια! Ε, στα λόγια μου έρχεστε!

Προχθές ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σαμοθράκης Φώτης Φωτεινός, ανακοίνωσε περιχαρής στο fb, ότι ύστερα από … σκληρές διαπραγματεύσεις της Δημοτικής Αρχής με την πλοιοκτήτρια εταιρεία κατάφεραν να μεταφέρονται ΔΩΡΕΑΝ πολύ μικρά δέματα και φάκελοι, για τα οποία μέχρι χθες έπρεπε να καταβάλετε το αντίστοιχο τίμημα στην εταιρεία. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία είχε φροντίσει να ενημερώσει εξαρχής τους πάντες ότι εκείνα που ήξεραν από την εποχή Μανούση, θα πρέπει να τα ξεχάσουν. Βλέπετε, επί 20 χρόνια τα μικροδέματα και οι φάκελοι μεταφέρονταν δωρεάν, σε ειδικό σημείο στα ράφια του γκαράζ του πλοίου, ενώ οι εργαζόμενοι στο μπαρ του ΣΑΟΣ 2 ήταν οι πιο έμπιστοι άνθρωποι των κατοίκων του νησιού, αφού χέρι με χέρι μετέφεραν ακόμη και χρηματικά ποσά! Τώρα, τα κεκτημένα δικαιώματα, έπρεπε να επανακτηθούν, γεγονός που παρουσιάστηκε ως διαπραγματευτική επιτυχία της νέας Δημοτικής Αρχής και ως σημαντική παραχώρηση της νέας πλοιοκτήτριας εταιρείας! Την Κυριακή μάλιστα, εκπρόσωποι της «ΖΑΝΤΕ FERRIES», ήρθαν στο νησί, για να συζητήσουν με την Δημοτική αρχή και άλλες διεκδικήσεις, όπως μειώσεις των τιμών των εισιτηρίων, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Βέβαια για να σηκωθούν να έρθουν στο νησί οι εκπρόσωποι της εταιρείας από το μακρινό Τζάντε που είναι η έδρα τους, χρειάστηκε η μεσολάβηση του Υπουργού (έμαθα)!

Πριν επιδοθούν ορισμένοι στην αγαπημένη τους συνήθεια και την αναζωπύρωση της προαιώνιας έχθρας μεταξύ των … Μανουσικών και των άλλων, θα ήθελα να τους παρακαλέσω να μην με τοποθετήσουν έτσι εύκολα στην μπάντα των Μανουσικών για … να κάνουν την δουλειά τους! Ταξίδεψα αρκετές φορές με το «Αδαμάντιος Κοραής» και αποκόμισα τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο από το ίδιο το πλοίο όσο και από το ευγενέστατο πλήρωμά του! Η «πορτοκαλί» εταιρεία, έχει μέχρι σήμερα, αποδείξει την συνέπεια και τον επαγγελματισμό της, δίνοντας σημαντική λύση (κυριολεκτικά) επιβίωσης στο νησί, ύστερα από το καταστροφικό καλοκαίρι που πέρασε.

Όμως, μήπως ήρθε η ώρα να αξιολογήσουμε χωρίς ανώφελες γκρίνιες και ανόητες «καταγγελίες», την νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί;

Τι επετεύχθη ανάμεσα στον Σεπτέμβριο του 2019 και στο «σωτήριο» 2020; Τότε που όλοι … «κοπανιόμασταν», σε όποιον τοίχο βρίσκαμε μπροστά μας, ότι η νέα ακτοπλοϊκή σύμβαση πρέπει να υποχρεώνει τον ανάδοχο, να έχει πλοίο αντικατάστασης! Έφυγε ο «μισητός μπλε» και ήρθε ο «αγαπημένος πορτοκαλί»! Έφυγε η ΣΑΟΣ, με τρία πλοία, (άντε 2,5) … ήρθε η ΖΑΝΤΕ με ΕΝΑ πλοίο! Πλοίο αντικατάστασης; Υπάρχει; Η απάντηση είναι δυστυχώς ρητή και ξεκάθαρα ΑΡΝΗΤΙΚΗ! Το επιβεβαίωσαν και οι εκπρόσωποι της εταιρείας κατά την επίσκεψη της Κυριακής, με αφοπλιστική (και εφοπλιστική) ειλικρίνεια!

Τι θα γίνει αν, (Θεός φυλάξοι) συμβεί το απευχόμενο; Πάλι τα ίδια; Το δις εξαμαρτείν … ; Αντέχει η Σαμοθράκη άλλη μια χρονιά με περιπέτειες; Επίσης, αυτό το … «Θεός φυλάξει», πόσο ασφαλές είναι για την πολυπόθητη ανάπτυξη; Το Υπουργείο, θα έχει φροντίσει ως «τότε», να εξασφαλίσει πλοίο «stand by» για τέτοιες περιπτώσεις, έστω για όλο το Αιγαίο; Και σε πόσες μέρες, το καράβι «καβάτζα», θα φτάνει στην μακρινή Σαμοθράκη;

Έχω κι άλλες τέτοιες … «αισιόδοξες»  ερωτήσεις, αλλά μην σας χαλάσω κι άλλο την θετική πορτοκαλί διάθεση. Βλέπετε, το πορτοκαλί είναι το χρώμα ανάμεσα στο κόκκινο και το πράσινο, αν πρόκειται για φανάρια ρύθμισης της οδικής κυκλοφορίας. Όταν αναβοσβήνει το πορτοκαλί, πρέπει να προετοιμαζόμαστε! Είτε για ξεκίνημα, είτε για στάση. Λοιπόν; Προετοιμαστήκαμε;

Ο Μανούσης πάντως προετοιμάστηκε μαθαίνω! Βρήκε αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια, όπως άλλωστε έλεγε προ πολλών μηνών. Η SAOS FERRIES ξεκινάει σε λίγες μέρες δρομολόγια στα Δωδεκάνησα. Ρόδος, Κως, Σύμη, Χάλκη κλπ, με επιδότηση που αγγίζει το ΕΞΑΠΛΑΣΙΟ του αντιτίμου που εισέπραττε για την Σαμοθράκη. Θα κάνει μάλιστα δρομολόγια και μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου. Ειδικά για το Καστελόριζο, υποσχέθηκε και εντελώς ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση επιβατών και Ι.Χ. αυτοκινήτων, κατοίκων και τουριστών, ΟΛΟ τον χρόνο! Άλλωστε τα λεφτά είναι αρκετά, για τον γηραιό  Μανούση, που τον ανάγκασαν κάποιοι να κάνει το … αγροτικό του, στα … «άγονα» Δωδεκάνησα!

Σας θυμίζει κάτι; Είναι όλα όσα δεν θυμήθηκαν ούτε καν να απαντήσουν, εκείνοι που είχαν στα χέρια τους μια αντίστοιχη πρόταση για την Σαμοθράκη. Απλώς τότε, έπρεπε πάση θυσία να φύγει ο κακός Μανούσης, που για το μόνο που δεν κατηγορήθηκε ήταν ότι έφερε τον … Κορωνοϊό στην Σαμοθράκη.

Αν ύστερα από όλα αυτά, κάποιοι κατάλαβαν ότι με νοιάζει η … υστεροφημία του Μανούση και όχι της ίδιας της Σαμοθράκης, τότε ας αναφωνήσουμε όλοι μαζί … «Θεός φυλάξοι»! Θα χρειαστεί για πολλαπλούς λόγους!

Προς το παρόν, άναψε «πορτοκαλί»! Βάλτε ταχύτητα, να είμαστε έτοιμοι! Και να θυμούνται όσοι «ερμηνεύουν» τους πάντες με ευκολία, ότι για να ξεκινήσει το αυτοκίνητο, πρέπει να … αφήσουμε τον «συμπλέκτη»! Ποτέ οι … συμπλοκές δεν ήταν χρήσιμες, ειδικά σε ένα τόσο μικρό και τόσο όμορφο νησί!                                                                     

Διαβάστε επίσης

2 σχόλια

ανωνυμος 05/02/2020 • 12:10 - 12:10

καμια υπογραφη δεν εχει το αρθρο?

Απάντηση

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας