Αρχική » Φωτιά στα εκδοτήρια του ΟΣΕ! Και … στα μπατζάκια μας!

Φωτιά στα εκδοτήρια του ΟΣΕ! Και … στα μπατζάκια μας!

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Πέρασαν ήδη τρεις μήνες περίπου από τότε που ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης με γραπτές δηλώσεις του (ε, τι … προφορικές;) σε ηλεκτρονικό ΜΜΕ της περιοχής, ανακοίνωσε την οργάνωση δομής για την φιλοξενία αστέγων της πόλης,  κυρίως κατά την διάρκεια της νύχτας! Θα εισέρχονταν το βράδυ και στις 8 το πρωί θα … εξέρχονταν! Αν βέβαια οι άστεγοι ΔΕΝ θα θέλουν να βγουν το πρωί … δεν ξέρω ποιες διαδικασίες αναγκαστικής έξωσης θα ακολουθούν!

Μάλιστα αν και αναφέρθηκε στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου με τις οποίες έκανε και την έρευνα που κατέληξε στην ανάγκη δημιουργίας της δομής, οι ίδιες οι κοινωνικές υπηρεσίες δεν φάνηκαν και ιδιαίτερα ενημερωμένες για την πραγματικά ευαίσθητη πρωτοβουλία του κυρίου Δημάρχου. Άλλωστε δεν συμφωνούσαν και στο μέτρημα. Ο Δήμαρχος τους έβγαζε 24 τους αστέγους και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι … 4!

Πάντως ένας από αυτούς τους 24 ή τους 4, τέλος πάντων, πιθανόν (με βάση τις πρώτες ενδείξεις), να ήταν ο αυτουργός (η Πυροσβεστική θα αποφανθεί), για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το πρωί στον αύλειο χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Αλεξανδρούπολης. Στην προσπάθειά του να ζεσταθεί, έβαλε φωτιά, που παραλίγο να προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές.

Είχε απόλυτο δίκιο λοιπόν ο κύριος Δήμαρχος, ως προς την διαπίστωση της ανάγκης ύπαρξης μιας σχετικής δομής στον μηχανισμό του Δήμου. Όταν τα έλεγε προ τριμήνου αυτά ο κύριος Δήμαρχος, οι περισσότεροι επικέντρωναν μόνο στην ανθρωπιστική προσέγγιση του ζητήματος και ελάχιστοι διέβλεπαν τις διαστάσεις στην δημόσια υγιεινή αλλά και στην αστική ασφάλεια, όπως αναδείχθηκε με την πυρκαγιά στον Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Πέρασαν όμως τρεις μήνες και δεν μάθαμε κανένα νέο, ύστερα από τις εξαγγελίες του κυρίου Δημάρχου. Ούτε αν το νομικό πλαίσιο αποδείχθηκε ανεπαρκές για τέτοιες δομές. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να αποδεχθώ πως ήταν μια παρόρμηση της στιγμής, εμπνεόμενη από τις ευαισθησίες του Δημάρχου. Ούτε ότι οι πολλές του δουλειές τον απορρόφησαν ή άλλαξαν οι προτεραιότητές του. Υποθέτω ότι εφόσον το εξήγγειλε, το μέτρησε, το μελέτησε και το προγραμμάτισε. Ωστόσο σαν να πέρασε αρκετός καιρός, που δεν ακούσαμε «ούτε φωνή ούτε ακρόαση»!

Καθίσταται λοιπόν, ύστερα από τα χθεσινά γεγονότα, εξαιρετικά επιβεβλημένη η επικαιροποίηση της εξαγγελίας του κυρίου Δημάρχου και η εφαρμογή της. Να φτιάξει την δομή που υποσχέθηκε! Ειδάλλως η φωτιά δεν θα περιοριστεί μόνο στον Σιδηροδρομικό Σταθμό, αλλά θα επεκταθεί σύντομα και στα μπατζάκια του!                       

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας