Αρχική » Εσένα ποιος σε κάλεσε; Ποιον ρώτησες;

Εσένα ποιος σε κάλεσε; Ποιον ρώτησες;

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Δεν αποδείχθηκε προχθές ιδιαίτερα «φιλόξενος» ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης. Απέδειξε, μάλλον κάτι χειρότερο, αν υπολογίσουμε ότι δεν μιλάμε για κακή υποδοχή ενός επισκέπτη, στο σπίτι του ή γενικώς σε κάποιο προσωπικό ιδιωτικό χώρο του πολίτη Γιάννη Ζαμπούκη. Στην σκληρή πραγματικότητα, δεν πρόκειται καν για … «φιλοξενία», γιατί μιλούμε για την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αλεξανδρούπολης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Αισθάνθηκε κάπως άβολα και εμφανίστηκε καταφανώς εκνευρισμένος, όταν διαπίστωσε ότι η συνεδρίαση βιντεοσκοπούνταν από το συνεργείο της ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ και κατέγραφε τις αμήχανες αντιδράσεις του. Συζητούσαν την εισήγηση του Δημοτικού Υπαλλήλου για το άνοιγμα των προσφορών των τριών διεκδικητών των πολυσυζητημένων 60.000 €, από το κονδύλιο επικοινωνίας του προγράμματος της Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης, με τα έργα στην παραλία της πόλης. Ο Δήμαρχος απευθυνόταν ακόμη και στον εικονολήπτη του τηλεοπτικού συνεργείου, απαιτώντας να του πει … «ποιος τον κάλεσε για να παραβρεθεί στην συνεδρίαση»!!! Ανέλαβε μάλιστα και ρόλο πρωτοποριακού τηλεσκηνοθέτη, ζητώντας από τον εικονολήπτη να περάσει μπροστά από την κάμερα και να δηλώσει … «Ποιος τον κάλεσε»!!!

Θεωρούσε ότι το συνεργείο κλήθηκε από τον πρώην Δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, από τον οποίο ο νυν Δήμαρχος ζητούσε να του πει γιατί δεν … κάλεσε και το άλλο το κανάλι, που προφανώς ο κ. Ζαμπούκης θεωρεί πως είναι φιλικά διακείμενο σ’ αυτόν!!! Το τρίτο τηλεοπτικό κανάλι, σε ποιόν άραγε το χρεώνει ο κ. Δήμαρχος; Πρωτόγνωρες σκηνές απείρου κάλους, για τα αυτοδιοικητικά πρόσωπα και πράγματα της Αλεξανδρούπολης!

Κατά τον κύριο Δήμαρχο, η είσοδος στις αίθουσες συνεδριάσεως του Δημοτικού μεγάρου, στο οποίο θα είναι ένοικος για τέσσερα (και κατόπιν λαϊκής εντολής, ίσως και περισσότερα) χρόνια, επιτρέπεται μόνον κατόπιν προσκλήσεως, όπως στις διοργανώσεις νυχτερινής διασκέδασης; Ακόμη κι αν πρόκειται για ανοιχτές συνεδριάσεις στους πολίτες, την παρουσία των οποίων οφείλει να επιδιώκει και να ενισχύει όπως άλλωστε επιβάλλει και η νομοθεσία; Κανένας Ζαμπούκης,  Λαμπάκης ή … «Πιρδιπίτσουλας», δεν έχει δικαίωμα να πετάξει «όξω … απ’ την παράγκα» ή έστω την αίθουσα, τον οποιοδήποτε πολίτη (πολύ δε περισσότερο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης) που επιθυμεί να παρακολουθήσει την συνεδρίαση, ειδικά αν πρόκειται για συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή ή στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν πρόκειται για τον προσωπικό σας χώρο κύριε Δήμαρχε, που «παραβιάστηκε» χωρίς την πρόσκλησή σας ή την θέλησή σας! Επρόκειτο, για ανοιχτή δημόσια συνεδρίαση, στο Δημοτικό μέγαρο, το ανοιχτό και φιλικό στους Δημότες, όπως υποσχόσασταν προεκλογικά. Μια συνεδρίαση, για την οποία εκδόθηκε δημόσια ανακοίνωση, όπως προβλέπεται εκ του νόμου που επιστημονικά γνωρίζετε επαρκώς!  Άρα, από ποιον έπρεπε να ζητηθεί άδεια; Τι δεν θέλατε να δημοσιοποιηθεί; Η αμηχανία σας; Ο εκνευρισμός σας; Οι «φοβισμένες» απαντήσεις σας; Τι σας ανάγκασε σε τέτοια συμπεριφορά;

Καλά κάνατε και ξηλώσατε τις κουρτίνες από το γραφείο σας, γιατί προφανώς θέλατε να αποδείξετε πώς αντιλαμβάνεστε ΕΣΕΙΣ το … «γυάλινο Δημαρχείο»! Δεν είχαμε καταλάβει όμως, ότι θέλατε να τις μεταφέρετε απλώς, στην αίθουσα συνεδρίασης των ανώτατων οργάνων διοίκησης της πόλης; Οι κουρτίνες όμως, δεν καλύπτουν τις δημοκρατικές διαθέσεις κανενός.

Καταλάβαμε επίσης ότι ανέκαθεν δεν συμπαθούσατε ιδιαίτερα τα ΜΜΕ. Πολύ δε περισσότερο, τα ΜΜΕ που χρησιμοποιούν τον προφορικό λόγο. Αντιληφθήκαμε επίσης ότι απεχθάνεστε ιδιαίτερα τα ΜΜΕ που δεν έχουν κατατεθειμένα πιστοποιητικά αφοσίωσης σε εσάς, στο οικείο πρωτοδικείο.

Είναι όμως προτιμότερο όταν εκνευρίζεστε, να κλωτσάτε σκουπίδια και κλαδιά στα πάρκα, παρά να επιτίθεστε στους δημοσιογράφους. Όχι γιατί υποχρεούστε από κάποιο ιδιαίτερο κώδικα συμπεριφοράς στην συγκεκριμένη επαγγελματική τάξη αλλά γιατί όποιος πολιτικός εκνευρίζεται με την κριτική που του ασκούν, μοιάζει με έναν ναυτικό που τον πειράζει η θάλασσα.             

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας