Αρχική » ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Στο Μόναχο με το βλέμμα στις τουρκικές προκλήσεις

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Στο Μόναχο με το βλέμμα στις τουρκικές προκλήσεις

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ως μία ευκαιρία για περαιτέρω ενίσχυση των πυγμαχιών και των αλλεπάλληλων διπλωματικών επαφών βλέπουν στην Αθήνα την 56η Διάσκεψη Ασφαλείας στο Μόναχο -που ξεκίνησε χθες

και ολοκληρώνεται αύριο – καθώς πραγματοποιείται μόλις λίγους μήνες μετά την υπογραφή του τουρκολιβυκού συμφώνου. Οι έλληνες υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος που εκπροσωπούν την ελληνική κυβέρνηση προεξοφλείται ότι θα επαναλάβουν σε ευρωπαίους εταίρους, συμμάχους στο ΝΑΤΟ αλλά κα» σε άλλες χώρες πως τα «άκυρα» μνημόνια που υπέγραψαν Αγκυρα – Τρίπολη τροφοδοτούν τη σύγκρουση στη Λιβύη και αποσταθεροποιούν την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Σε όλες τις επαφές τους αναμένεται δε να θέσουν στους ομολόγους τους τις συνεχείς παρανομίες και προκλήσεις της Τουρκίας. Τη Δευτέρα εξάλλου συνεδριάζει το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες και ο Νίκος Δένδιας θα έχει μία καλή ευκαιρία να βολιδοσκοπήσει τις διαθέσεις πολλών ομολόγων του για μία σειρά θεμάτων που αφορούν την Ελλάδα.

Ο σχολιασμός του υπουργείου Εξωτερικών ήταν στο περιθώριο της Διάσκεψης ο Νίκος Δένδιας να συζητήσει τις τουρκικές προκλήσεις αλλά και τα γενικότερα θέματα ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο με τους ομολόγους του από τη Ρωσία, το Κουβέιτ, τη Λιθουανία, καθώς και με τον υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ειδικά η συνάντηση που επρόκειτο να έχει με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αξιολογείται ως ιδιαίτερα σημαντική λόγων των στενών επαφών της Τουρκίας με τη Ρωσία, το τελευταίο διάστημα, αλλά και επειδή η Αθήνα επιδιώκει την ομαλοποίησα των σχέσεων της με τη Μόσχα. Στην ίδια κατεύθυνση αναμένεται να κινηθεί και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος θα έχει σίγουρα τετα τετ με τον υπουργό Αμυνας της Κύπρου, Σάββα Αγγελίδη. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει και μία συνάντηση των δύο υπουργών με τον ισραηλινό ομόλογό τους Ναφτάλι Μπένετ, σε μία προσπάθεια συντονισμού και εμβάθυνσης της τριγωνικής συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ. Επιπλέον, στο πλαίσιο της Διάσκεψης ήταν προγραμματισμένο ο Νίκος Δένδιας να μετάσχει στη Στρογγυλή Τράπεζα για την Ασφάλεια στα Βαλκάνια. Οπως τονίζουν διπλωματικές πηγές, η Ελλάδα θεωρεί σημαντικό να προχωρήσει η ενταξιακή διαδικασία των χωρών αιπών. Η διατήρηση των Δυτικών Βαλκανίων στο άρμα της ΕΕ θεωρείται εξαιρετικά σημαντική μεταξύ άλλων και όσον αφορά τον μη προσεταιρισμό τους από την Τουρκία.

Πηγή εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας