Αρχική » Η υπογειοποίηση των τρένων ΚΑΙ της πολιτικής στον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Η υπογειοποίηση των τρένων ΚΑΙ της πολιτικής στον Δήμο Αλεξανδρούπολης

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά! Μην νιώθετε βέβαια και πολύ ασφαλείς με την δική μου σειρά, γιατί μ’ αυτά που γίνονται δεν μπαίνουν εύκολα τα πράγματα …σε μία σειρά!

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Παύλος Μιχαηλίδης, πρότεινε στην νέα Δημοτική Αρχή της Αλεξανδρούπολης, μία ακόμη από τις πολλές ευφάνταστες ιδέες που έχει και μάλιστα δημοσιοποίησε και φωτογραφίες ή μακέτες από ένα ανάλογο έργο στην Πάτρα. ΝΑ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ, ΟΠΟΥ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!!! «Να στοχεύουμε λίγο ψηλότερα», μας έλεγε προ ημερών στον STATUS 94.2! «Να βάζουμε λίγο υψηλότερους στόχους για να πάμε την πόλη πιο μπροστά», σχολίαζε!

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης προχθές, με λίγη καθυστέρηση, απάντησε δια επιστολής στον κ. Μιχαηλίδη, ότι αποδέχεται την πρότασή του και ότι ευχαρίστως να του διαθέσει ΟΤΙ χρειάζεται (αεροπορικά εισιτήρια, γραμματεία, υποστήριξη, εξοπλισμό κλπ), μέχρι την υλοποίηση του έργου! Δηλαδή, … ΚΑΝΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!!! (Αν είσαι μάγκας, να σε δω! Κατά το κοινώς λεγόμενο και όχι φυσικά Ζαμπουκικώς λεγόμενο.)

Ο Μιχαηλίδης, απαντά … ΔΕΧΟΜΑΙ! Δεν θέλει και κανενός είδους αμοιβή, ούτε και καμιά μορφή μετεκλογικής συνεργασίας, αφού την απέρριψε ο Δήμαρχος το καλοκαίρι!

Τι έγινε ρε παιδιά; Μήπως γίναμε επιτέλους μια ωραία ατμόσφαιρα; Επετεύχθη η συναίνεση που όλοι ελπίζαμε; Τόσο απλό ήταν τελικά; Ή μήπως ο ένας δουλεύει τον άλλον και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ εμάς, που ανακυκλώνουμε την μιζέρια μας;

ΣΕΝΑΡΙΟ 1

Ναι! Επετεύχθη συναίνεση! Είμαστε «μια ωραία ατμόσφαιρα» λοιπόν, ωραιότερη κι από αυτήν που διαπίστωνε ο Ντίνος Ηλιόπουλος στην γνωστή ελληνική ταινία! Έχουμε Δημοτικούς  Συμβούλους της μειοψηφίας με ουσιαστικές προτάσεις, έχουμε και Δήμαρχο που συναινεί και μοιράζει όμορφα τις δουλειές ακόμα και σε «αντιπολιτευόμενους» Συμβούλους, κατά περίπτωση. Αυτοδιοίκηση με … ΣΔΙΤ δηλαδή!

Αύριο μπορεί ο Δήμαρχος να αναθέσει στον Μυτηλινό να λύσει τον γρίφο της «Κύπρου», στον Λαζόπουλο να βρει δωρεάν θέσεις στάθμευσης για τα αυτοκίνητά μας, στον Δευτεραίο να προσλαμβάνει όσους συμβασιούχους χρειάζεται ο Δήμος και στον Καρυπίδη … να ψηφίζει ότι του πούνε για να μην χάνουμε χρόνο. (Καλά, αυτό έχει ανατεθεί ήδη). Στον «αλαζόνα Λαμπάκη» δεν θα αναθέσει τίποτε, γιατί αυτός θα νομίσει ότι ξαναέγινε Δήμαρχος και δε θα μπορεί να τον μαζέψει μετά!

ΣΕΝΑΡΙΟ 2

Το κείμενο της επιστολής Καμε…, ε συγνώμη Ζαμπούκη, ήθελα να γράψω, κάτι μου θυμίζει από τα … νεανικά μου χρόνια. (Τα φάγαμε τα νιάτα μας…). Μου θυμίζει ένα ύφος, συγκεκαλυμμένα υπεροπτικό, που δεν ανέχεται «υποδείξεις» από κανέναν. Που υποτιμά καταφανώς τον συνομιλητή του και επιχειρεί διαχειριζόμενος την όποια εξουσία του, να τον θέσει προ των ευθυνών του, γιατί είναι σίγουρος ότι δεν θα μπορέσει να καταφέρει τίποτε, χωρίς αυτόν. Ελπίζει ότι ο θρασύς «μυαλοπώλης», θα αποτύχει και θα συρθεί εν συνεχεία στον μεγάλο ηγεμόνα, (ή στους Δημότες εν προκειμένω), γονυπετής και απόλυτα υποταγμένος. Αν παρεμπιπτόντως διαπιστώσει στην πορεία, ότι οι προσπάθειες του «μυαλοπώλη», … «κινδυνεύουν» να στεφθούν με επιτυχία, θα κάνει τα πάντα για να το αποτρέψει ή αν δεν προλάβει, θα υποβαθμίσει με κάθε τρόπο το θετικό αποτέλεσμα της δουλειάς του, ώστε να προσποριστεί ο ίδιος την επιτυχία, την τελευταία στιγμή. Αρχικώς βέβαια ελπίζει ότι θα αρνηθεί ο …ασεβής «μυαλοπώλης» την ανάθεση της ευθύνης, ώστε να εκτεθεί ως θεωρητικός και δειλός «παρλαπίπας»! Στόχος είναι να συνεχίσει να υπακούει τυφλά και να πατάσσονται οι παραφωνίες πριν καν εκδηλωθούν. Με ποιο υπεροπτική τακτική… παθαίνεις ισχυρό Μακιαβελισμό και …«πεθαίνεις», λόγω μεγάλης δόσης! Δεν ταιριάζουν όμως αυτά στο προφίλ που καλλιεργεί προσεκτικά ο νέος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. Ωστόσο, έβαλε την υπογραφή του κάτω από αυτό το κείμενο και επομένως δεν απαλλάσσεται.

ΣΕΝΑΡΙΟ 3

Ας υποτεθεί όμως, ότι όλα θα πάνε καλά, και ο κ. Μιχαηλίδης ξεκινά την εργασία που ευχαρίστως δέχτηκε να αναλάβει. Με ποια θεσμική ιδιότητα θα συνομιλεί με Υπουργούς και στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αναζήτηση του «χρηματοδοτικού εργαλείου», αφού ΚΑΙ αυτό είναι μέσα στα καθήκοντα που του αναθέτει ο κ. Δήμαρχος; Θα τον χρήσει εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο; Γιατί ο Μιχαηλίδης, δεν θέλει να γίνει ούτε άμισθος Αντιδήμαρχος! Έχει αλήθεια, αναθέσει ανάλογα καθήκοντα έστω σε ΕΝΑΝ Αντιδήμαρχό του που εμπιστεύεται απόλυτα; Και είναι υποχρεωμένοι όλοι στην Κυβέρνηση και στην Ευρώπη να αναγνωρίζουν εύκολα και να αποδέχονται τις … πρωτοπορίες της Αλεξανδρούπολης;

Κυρίως, αν αποτύχει ο Μιχαηλίδης στην διεκδίκηση χρηματοδότησης και στην υλοποίηση του έργου, ποιος θα έχει  την ευθύνη; Ποιος θα λογοδοτήσει για τις δαπάνες που θα έχουν εγκριθεί για τις κινήσεις εργασίας του Μιχαηλίδη; Αεροπορικά εισιτήρια, γραμματείς, εξοπλισμός, εργατοώρες του προσωπικού του Δήμου που θα λειτουργήσει υποστηρικτικά… Ποιο θα είναι το κέρδος του Δήμου ύστερα απ’ όλα αυτά; Η έκθεση του … «ασεβή» Μιχαηλίδη, που αφού του διέλυσαν την παράταξη, θέλουν να τον αποτελειώσουν, αποδεικνύοντας και την «ανικανότητά» του; Αυτό έχει πολιτικό κέρδος ΜΟΝΟ για την παράταξη Ζαμπούκη, και απώλεια για την πόλη! Σε χρόνο, σε χρήμα, σε αποτελεσματικότητα!

Στο κάτω κάτω, ποιον υπερψήφισαν οι πολίτες; Τον Μιχαηλίδη; Την «υπόλοιπη ΑΝΑΣΑ»; Ή μήπως τον Μιχαηλίδη για να … υπογειοποιήσει τα τρένα και τον Ζαμπούκη για όλα τα υπόλοιπα;

Κύριε Δήμαρχε, ΔΕΝ κάνουν για έναν Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τόσο εύθραυστες ισορροπίες, τέτοιες ηγεμονικές «στρατηγικές». Πολύ περισσότερο όταν καθημερινά ασχολείστε με αγωνία, για να αναδείξετε τις διαφορές σας, σε σύγκριση με τον προκάτοχό σας. Αλλά δυστυχώς, η πολιτική στην Ελλάδα, είναι το μοναδικό επάγγελμα, για το οποίο δεν χρειάζεται εκπαίδευση! Ωστόσο, μαθαίνεται γρήγορα! Εσείς αλλά και πρόσφατα συνεργάτες σας, ζητήσατε συγνώμη για τα λάθη σας! Γιατί τα λάθη είναι ανθρώπινα! Το να ρίχνεις το φταίξιμο ή τις ευθύνες στους άλλους, είναι πολιτική!  

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας