Αρχική » Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για παιδιά στο Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για παιδιά στο Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Κατά τις εργασίες κατεδάφισης ενός σπιτιού στο Διδυμότειχο βρέθηκαν άπειρα πακετάκια με βαφές υφασμάτων, όπως και το δειγματολόγιο της εταιρείας που τα παρήγαγε, που δεν υπάρχει έτσι πια. Δοκιμάζοντάς τα αποδεικνύονται εξαιρετικά. Έτσι λοιπόν βάφουμε σε διάφορα χρώματα «κουρελάκια», αποφασίζοντας να τα καταστήσουμε «αναθηματικά», κατά τον προσδιορισμό του ποιητή Γιώργου Σεφέρη, και να επαναλάβουμε, λίγο τροποποιημένο, ένα πανάρχαιο έθιμο που στοιχειώνει τις χώρες της θάλασσας του Αιγαίου. Παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας έως 13 χρονών θα σχηματοποιήσουν το καθένα τα κομματάκια που θα διαλέξει – όπως τους αρέσει- και θα τα κρεμάσουν στα κλαδάκια που συναρμοσμένα θα είναι το χριστουγεννιάτιο δέντρο του Βυζαντινού Μουσείου Διδυμοτείχου.

Έτσι η εκδήλωση για χάρη των παιδιών που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί, έχει τίτλο: «χρωματιστά κουρελάκια φορτώνονται εύχες & γίνονται στολίδια: άνασκαφικές,

ανέλπιστες, ιστορίες, σάν μάθημα καί σάν παιχνίδι μάς κάνουν μιά μικρή γιορτή», γιατί θα περιλάβει κι ένα ιδιότυπο κυνήγι ‘θησαυρού’.

Η δε χριστουγεννιάτικη σύνθεση, κλέβοντας μιαν άλλη ιδέα, θα παραμείνει ως συστατικό του προθαλάμου του Μουσείου και μετά το «Δεκαήμερο» των γιορτών, για να πιάσουν οι ευχές που θα το στολίσουν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2553023960. Υπεύθυνες επικοινωνίας: Ιβελίνα Γκόγκοβα, Ελένη Μπαρμπαράκη, Εύα Μαλακίδου

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας