Αρχική » Ιδού τo σχέδιο της Άγκυρας για αυτονομία στην Θράκη

Ιδού τo σχέδιο της Άγκυρας για αυτονομία στην Θράκη

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ισχυρίζονται ότι είναι πλειονότης και δικαιούνται τούς θώκους

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ πού δημοσιεύει σήμερα ή «Εστία» ελήφθη σε εκλογικό κέντρο της Θράκης την περασμένη Κυριακή. Κατά την διάρκεια τής ψηφοφορίας για τις ευρωεκλογές συγκεκριμένος ψηφοφόρος έρριξε το ψηφοδέλτιό του υπέρ του μειονοτικού κόμματος DEP στην κάλπη κάνοντας το σήμα των Γκρίζων Λύκων. Ή θρασύτης του δεν είναι τυχαία,Ένα καθοδηγούμενο τμήμα του εκλογικού σώματος στην περιοχή, το όποιο έδωσε την πρωτιά στο τουρκοκίνητο κόμμα DEP, δεν κρύβει τις εθνικιστικές διαθέσεις του, αντιθέτως τις προβάλλει ανοικτά. Και ελλείψει πειστικής αντιδράσεως από την ελληνική πολιτεία στην περιοχή, ξεφεύγει πέρα από κάθε όριο. Οι Τούρκοι πλέον δηλώνουν ανοικτά τις προθέσεις τους για αυτονομία στην περιοχή μετά την επιβεβαίωση τής πληθυσμιακής κυριαρχίας τους μέσα από τις κάλπες των ευρωπαϊκών εκλογών και τις κάλπες των δημοτικών εκλογών. Δεν τηρούνται πλέον ούτε τα προσχήματα. Τό χθεσινό κύριο άρθρο τής μειονοτικής εφημερίδος «Μπιρλίκ» για την μάχη στον μειονοτικό δήμο Ιάσμου, στον όποιο αναμετράται ο χριστιανός υποψήφιος Κυριάκος Άμούτζας και ο μουσουλμάνος υποψήφιος και εκλεκτός του Προξενείου Όντέρ Μουμίν, είναι αρκούντως αποκαλυπτικό. Γράφει: «Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Είναι πλέον ο καιρός του συνδυασμού “Εμπρός” του Όντέρ Μουμίν. Ή πλειονότης άποτελεϊται από Τούρκους πού ζουν στην περιοχή. Συνεπώς είναι αρκετά λογικό να φανεί αυτό στην κάλπη. Ή εκλογή στην έκλογική κάλπη του δικού μας ανθρώπου, του αδερφού μας χωρίς ρίσκο, είναι ο μόνος δρόμος. Έάν ή δημογραφική δομή τής περιοχής ήταν υπέρ των Ελλήνων γειτόνων μας τότε ή διοίκηση του Δήμου θα ήταν στα χέρια τους και υπό τις διαταγές τους και εμείς θα το σεβόμασταν απολύτως αυτό».

Παρουσιάζει συγκλονιστικό ενδιαφέρον ότι για πρώτη φορά ομολογείται δημοσίως πώς κριτήριο για την εκλογή κάποιου σε δημόσιο αξίωμα δεν είναι ή αξιοσύνη του αλλά ή φυλετική καταγωγή του. Ότι κριτήριο για την εκλογή είναι οι αριθμοί, ή πλειοψηφία και ή μειοψηφία και όχι οι ικανότητες ενός έκάστου. Δυστυχώς, όμως, οι τουρκοκίνητοι βρίσκουν και τα κάνουν. Ό Δήμος Ίάσμου ακόμη και αν έγίνετο αποδεκτή αυτή ή απαράδεκτη τακτική ήταν πάντα πλειοψηφικά χριστιανικός. Προκειμένου όμως να σφυρηλατηθοΰν οί πελατειακές σχέσεις ΠΑΣΟΚ- μειονότητος το 2010 με εισήγηση του Γραμματέως του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη και αποδοχή του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, προσετέθησαν στο πλαίσιο του Καλλικράτη μειονοτικά χωριά στον Δήμο Ίάσμου, για να αποκτήσουν οι μουσουλμάνοι τεχνητά την πλειοψηφία στην περιοχή.

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά, ιδού τα επίχειρα. Το άποτελούμενο αποκλειστικά από μουσουλμάνους υποψηφίους μειονοτικό κόμμα κατεγράφη πρώτη δύναμις στους Νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, ενώ το μοντέλο-προπομπός για το μελλοντικό αίτημα της αυτονομίας «είμαστε οι περισσότεροι, δεν είμαστε μειονότητα» άρχισε να εφαρμόζεται στην πράξη στους Δήμους τής Θράκης. Προκειμένου να γίνει σαφές πως το Προξενείο ήλεγξε με μεθόδους μεγάλου αδελφού την ψήφο 21.000 μουσουλμάνων στον ορεινό όγκο, δημοσιεύουμε την επιστολή πού μας έστειλε ειδικός συνεργάτης τής «Εστίας» στην περιοχή. Μας γράφει:

“Όπως είναι γνωστό οι φάκελοι ήταν μπλε, είχαν σφραγίδα και υπογραφή δικαστικού αντιπροσώπου. Ό πρώτος ψηφοφόρος πού έμπαινε στο εκλογικό τμήμα είχε άλλο μπλε φάκελο δικό του, με έτοιμο ψηφοδέλτιο του DEP. Κάποιος από την εφορευτική επιτροπή ή τον συνδυασμό του DEP απασχολούσε τον δικαστικό αντιπρόσωπο για να μην μπορέσει να δει ότι έμπαινε λάθος φάκελος, ενώ αυτός πού έκλεινε την είσοδο των ψηφοδελτίων στην κάλπη ήταν “προξενικός”.

Αφού ψήφιζε κάθε μειονοτικός, έβγαινε από το έκλογικό κέντρο με τον κανονικό φάκελο κενό, τον όποιο παρέδιδε σε άλλο “προξενικό” (μουσουλμάνο πού λάμβανε εντολές από το Προξενείο). Αυτός με την σειρά του τοποθετούσε το ψηφοδέλτιο τού DEP στον πλαστό μπλε φάκελο, τον έδινε στον επόμενο ψηφοφόρο ο όποιος ψήφιζε κανονικά».

Δηλαδή, ή παράδοσις των κενών φακέλων πού έδιδαν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στους μουσουλμάνους ψηφοφόρους με την σφραγίδα τής Ελληνικής Δημοκρατίας ήταν ή απόδειξις πώς στην κάλπη είχε ριφθεί ό πλαστός προξενικός φάκελος και ότι είχε ψηφισθεί το μειονοτικό κόμμα! Πώς δεν έγινε αντιληπτό ότι οι μουσουλμάνοι ψηφοφόροι έριχναν στην κάλπη πλαστό μπλε φάκελο με την σφραγίδα τής Ελληνικής Δημοκρατίας και άλλη μονογραφή, είναι κυριολεκτικά απορίας άξιον. Βαλκάνια, όχι παίξε γέλασε. Τό ενδιαφέρον είναι πώς το ίδιο παιγνίδι επιχείρησε να «στήσει» ό Έρντογάν και στην Νότιο Βουλγαρία όπου ζουν αμιγείς μειονοτικοί πληθυσμοί τουρκικής καταγωγής. Και εκεί κατήλθε μειονοτικό κόμμα υπό τις ευλογίες του. Αλλά εκεί ό άγρυπνος φρουρός Βούλγαρος Πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσωφ δεν το επέτρεψε, ενώ εδώ οι ύπνοι τού ΣΥΡΙΖΑ…

Πηγή εφημερίδα “ΕΣΤΙΑ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας