Αρχική » Αποκρατικοποιήσεις «φιλέτων» 1,2 δισ. µέσα στο 2019

Αποκρατικοποιήσεις «φιλέτων» 1,2 δισ. µέσα στο 2019

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Αποκρατικοποιήσεις συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ είναι στο πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ μέσα στο 2019. Ανάμεσά τους είναι εμβληματικά περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού κράτους όπως το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, το Ελληνικό, τα περιφερειακά λιμάνια, αλλά και η φυσική γεωλογική αποθήκη φυσικού αερίου στο εξαντλημένο κοίτασμα «Νότια Καβάλα». Για το Ελληνικό, ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Αρης Ξενόφος, είπε πως «μας έχει ταλαιπωρήσει αρκετά, ωστόσο είμαστε κοντά για να ολοκληρωθεί αυτή η εμβληματική επένδυση».

Για μετά το Πάσχα πρέπει να αναμένονται οι διαγωνισμοί για την παραχώρηση χρήσεων των λιμανιών Αλεξανδρούπολης και Καβάλας. Σε επόμενη φάση και πάντως μέσα στο τρίτο τρίμηνο της χρονιάς θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες παραχώρησης χρήσεων για τα λιμάνια Βόλου, Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας.

«Τρέχουν» οι επενδύσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Μέσα σε μία τετραετία ουσιαστικά, μέχρι το τέλος του 2022, θα έχει ολοκληρωθεί το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 180 εκατ. ευρώ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκη, τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ, Σωτήρης Θεοφάνης. Όπως επισήμανε, «ήδη έχουν βελτιωθεί τα μεγέθη του και έχει μειωθεί κατά πολύ ο χρόνος εξυπηρέτησης των πλοίων. Είναι ενδεικτικό ότι ο μέσος χρόνος αναμονής επ’ αγκύρα ήταν 28,5 ώρες και σήμερα έχει κατέβει στις 8,1 ώρες και ο στόχος μας είναι να μην υπερβαίνει σε καμία περίπτωση τις 12 ώρες»

Ο κ. Θεοφάνης είαε πως η νέα διοίκηση του ΟΛΘ εργάζεται για τη δημιουργία δικτύου συνεργαζόμενων υποδομών στις γειτονικές χώρες, με τα λεγάμενα dry ports

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, επισήμανε ότι μέσα στον Απρίλιο αναμένεται η διπλή ηλεκτροκίνηση στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Αθήνα, ώστε το νέο γρήγορο δρομολόγιο να ξεκινήσει στις αρχές Μαΐου. Θα διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες, ενώ στα τέλη του 2020 θα μειωθεί ακόμη περισσότερο, στις 3 ώρες και 20 λεπτά.

ΕΜέσα σε μια τετραετία, ουσιαστικά μέχρι το τέλος του 2022, θα έχει ολοκληρωθεί επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 180 εκατ. ευρώ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Πηγή: ΕΘΝΟΣ, Page: 41 at 09/04/2019

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας