Αρχική » Χάνει το ΚΙΝΑΛ τον Υποψήφιο και η Νομαρχιακή τον βρίσκει! (Σε 6+1 επεισόδια)

Χάνει το ΚΙΝΑΛ τον Υποψήφιο και η Νομαρχιακή τον βρίσκει! (Σε 6+1 επεισόδια)

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Δεν υπάρχει προηγούμενο!

Που πήγε το μυαλό σας; Πραγματικά δεν υπάρχει προηγούμενη, τόσο δημοκρατική διαδικασία που ακολούθησε το ΚΙΝΑΛ στον Έβρο, για να αποφασίσει ποιον θα στηρίξει για υποψήφιο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης στις εκλογές του Μαΐου το 2019! Η διαδικασία δεν ήταν θεσμική, δεν προβλεπόταν, δεν ήταν κομματικά υποχρεωτική!

Καθίστε αναπαυτικά. Το σίριαλ … αρχίζει!

Επεισόδιο 1ο: Η Νομαρχιακή Έβρου ανέθεσε σε μια επιτροπή 7 έμπειρων αυτοδιοικητικών στελεχών του ευρύτερου χώρου, να υποδείξουν τον υποψήφιο που θα επιλέξουν αφού τους συναντήσουν όλους, ή όσους ανταποκριθούν στην πρόσκλησή τους! Επί τρεις περίπου μήνες οι «7 σοφοί», όπως τους πείραζαν οι περισσότεροι, συνεδρίαζαν, ξανασυνεδρίαζαν, συνομιλούσαν, συναντούσαν και ξανασυνεδρίαζαν κοπιαστικά. Αποφάσισαν τελικά, … Δούκα Φραγκούλη και παρέδωσαν το πόρισμά τους στην Γραμματέα της Νομαρχιακής, όπως όφειλαν. Πριν βέβαια, τους είχαν πει να μην τους ξεφύγει ΠΟΤΕ και πουθενά αλλού, το όνομα που θα αποφάσιζαν. Παλαιοκομματίλα; Ανασφάλεια; Δεν ήθελαν να τους παραχωρήσουν όλη τη … δόξα; Στημένο παιχνίδι που λέει κι ο Φραγκούλης;

Επεισόδιο 2ο: Μέλη της Επιτροπής των 7 αποφεύγουν να πουν ποιον επέλεξαν και μάλιστα κάποιος εξ αυτών, αναγκάστηκε ο άνθρωπος να λέει ότι δεν κατέληξαν σε συγκεκριμένο υποψήφιο και περιορίστηκαν σε γενικότερα σχόλια και κρίσεις για τον καθένα υποψήφιο! Αυτά τάχα, παρέδωσαν στην Γραμματέα και ας κάνει ότι την φωτίσει ο Θεός.

Επεισόδιο 3ο: Η Γραμματέας δηλώνει ότι το ΚΙΝΑΛ στον Έβρο αποφάσισε! Θα στηρίξει για Δήμαρχο στην Αλεξανδρούπολη … τον …Γιάννη Ζαμπούκη! (Έτσι την φώτισε ο Θεός!). Για την ακρίβεια, θα ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ στα κεντρικά όργανα του κόμματος την υποψηφιότητα Ζαμπούκη, και αυτά θα αποφασίσουν τελικά!

Επεισόδιο 4ο: Εμβρόντητοι οι 7 σοφοί, στα «κάγκελα» ο Φραγκούλης, «κόκκαλο» και πολλά από τα μέλη του ΚΙΝΑΛ, κυρίως τα προερχόμενα από το ΚΙΔΗΣΟ. Ως αντίδραση και για αυτοπροστασία, οι «7 σοφοί» (αλλιώς και … Δημογέροντες), ή οι φίλοι τους,  διαρρέουν το κείμενο που παρέδωσαν στην Γραμματέα, όπου αναγράφεται ρητά το όνομα του εκλεκτού τους, Δούκα Φραγκούλη!

Επεισόδιο 5ο: Ο Φραγκούλης εκνευρισμένος … «αφιερώνει» στα ραδιόφωνα τραγούδια: Γιάννης Πάριος: «Με προδώσαν οι φίλοι μου», Βασίλης Παπακωνσταντίνου: «Το παιχνίδι ήταν στημένο» και διάφορα άλλα …μελωδικά!

Επεισόδιο 6ο: 17 μέλη του ΚΙΝΑΛ, κυρίως προερχόμενα από το ΚΙΔΗΣΟ, συντάσσουν επιστολή προς τον σύντροφο Γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Μ. Χριστοδουλάκη και την στέλνουν στην Αθήνα! Μιλούν για «καθόλα προσχηματικές διαδικασίες», για «νομιμοποίηση προειλημμένων αποφάσεων» και δηλώνουν την διαφοροποίηση και την διαφωνία τους με την επιλογή Ζαμπούκη της Νομαρχιακής! Αρνούνται να της «χαρίσουν το πολιτικό ύφος και το ήθος, που με πολύχρονους αγώνες κατέκτησαν»! Ένας από αυτούς μάλιστα, έλεγε εκνευρισμένος σε προσωπικές συναντήσεις, πως του είναι αδιανόητο να υποστηρίξει μια επιλογή ενός υποψηφίου που δήλωσε ότι θέλει να κάνει τον Δήμο …«Ανώνυμη Εταιρεία» (;) και ότι θα οργανώσει δημοψήφισμα για τα χρυσωρυχεία, αναφερόμενος στις πρώτες συνεντεύξεις του Γιάννη Ζαμπούκη.

Επεισόδιο Χ: Κάπου ανάμεσα στα προηγούμενα επεισόδια αυτής της παρωδίας, προφανώς την ώρα των … διαφημίσεων, γι αυτό και δεν το πήρε χαμπάρι κανείς, έπαιξε και λίγος ΣΥΡΙΖΑ, που τάχα θα συμμετείχε στις συζητήσεις, προς αναζήτηση συμπόρευσης ως προς τις Δημοτικές εκλογές στην Αλεξανδρούπολη! Έτσι όπως τα έκαναν όμως στο ΚΙΝΑΛ, προτιμούν τις … διαφημίσεις, σπίτι τους!

Τώρα θα … «κάνει η μάνα»! Η συντρόφισσα Φώφη θα αποφασίσει! Μπορεί να αλλάξει και «τράπουλα» γιατί αυτή με την οποία έπαιζαν τον «Μουτζούρη», βρέθηκε σημαδεμένη!

Το σίριαλ συνεχίζεται. Εμείς τα βάλαμε τα επεισόδια σε μια  …σειρά! Ή έτσι νομίζουμε, γιατί σειρά στο μπάχαλο, δεν έχει! Όπως … δεν έχει και προηγούμενο… που  λέγαμε στην αρχή.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας