Αρχική » Απειλή φυλάκισης ενάμιση χρόνου για τους 2 στρατιωτικούς

Απειλή φυλάκισης ενάμιση χρόνου για τους 2 στρατιωτικούς

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Η αποδοχή της κατηγορίας ότι οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί εισήλθαν σε τουρκικό έδαφος, κάτι που έχει ομολογήσει και η Αθήνα μέσω επίσημης ανακοίνωσης του Γενικού Επιτελείου Στρατού και δήλωσης του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου, δίνει ένα σοβαρό νομικό επιχείρημα στην τουρκική πλευρά. Η κατηγορία για παράνομη είσοδο στην Τουρκία και μάλιστα σε «Ζώνη Στρατιωτικής Ασφάλειας Α», σύμφωνα με το ποινικό δίκαιο της γειτονικής χώρας, προβλέπει φυλάκιση ενάμισι έτους…

Η δεύτερη κατηγορία που προσπάθησε να αποδώσει στους δύο στρατιωτικούς το δικαστήριο της Αδριανούπολης ήταν ότι δολίως εισήλθαν σε τουρκικό έδαφος, κάτι που οι Τούρκοι δεν έχουν καταφέρει να στοιχειοθετήσουν. Η εισαγγελική αρχή δεν έχει καταφέρει να τεκμηριώσει την πολύ σοβαρή κατηγορία της κατασκοπείας, όμως στην Αθήνα ανησυχούν ότι οι Τούρκοι μπορεί να… μαγειρεύουν «το κατηγορητήριο».

Το δεδομένο, λένε νομικές πηγές, είναι ότι ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης θα παραμείνουν προφυλακισμένοι τουλάχιστον μέχρι τις 5 Απριλίου. Κι αυτό διότι, με βάση τους νόμους της Τουρκίας, οι δικηγόροι των δύο προφυλακισμένων μπορούν να υποβάλουν ένσταση μία φορά τον μήνα. Η πρώτη αίτηση αποφυλάκισης κατατέθηκε στις 5 Μαρτίου και απορρίφθηκε από το δικαστήριο της Αδριανούπολης, οπότε οι Τούρκοι δικηγόροι των στρατιωτικών θα έχουν τη δυνατότητα για νέα ένσταση στις αρχές Απριλίου. Αν η απάντηση είναι αρνητική και στη νέα αίτηση αποφυλάκισης, τότε θα πρέπει να περάσει ένας μήνας μέχρι την επόμενη νομική προσπάθεια να τελειώσει η περιπέτεια των δύο στρατιωτικών, εκτός κι αν στο μεταξύ έχει απαγγελθεί επισήμως το κατηγορητήριο, οπότε τα δεδομένα θα αλλάξουν, αφού θα ξεκινήσει η διαδικασία της δίκης.

Πηγή εφημερίδα “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας