Αρχική » Καμπάνια-πρόκληση

Καμπάνια-πρόκληση

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ανεβάζει τους τόνους στη Θράκη το κόμμα DEB, που βρίσκεται σε απευθείας επαφή τόσο με το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή όσο και με την Αγκυρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο επικεφαλής του κόμματος, Μουσταφά Αλή Τσαβοΰς (φωτ.), ανακοίνωσε στη διάρκεια περιοδειών που ξεκίνησε στους Νομούς Ροδόπης και Κομοτηνής ότι η καμπάνια του DEB για συλλογή υπογραφών, κυρίως στην Τουρκία, με σύνθημα «Οταν δίνουμε τα χέρια είμαστε πολύ πιο δυνατοί», η οποία είχε ξεκινήσει το 2015 και στη συνέχεια ατόνησε, ξαναρχίζει και μάλιστα δυναμικά. Πριν από λίγες ημέρες, ο Τσαβούς μαζί με μέλη της
Κεντρικής Επιτροπής του DEB περιοδέυσε σε χωριά της ορεινής Κομοτηνής και φαίνεται πως η φρασεολογία που χρησιμοποίησε ήταν ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο θα κινηθεί το επόμενο διάστημα το κόμμα του σε συνεργασία με το προξενείο: «Από την ημέρα που με τη Συνθήκη της Λωζάννης αφεθήκαμε ως μειονότητα, τα προβλήματα της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης συνεχίζονται. Γίνεται προσπάθεια να μας αφαιρέσουν και τα δικαιώματα που ήδη έχουμε. Το κλείσιμο των συλλόγων με την επωνυμία “τουρκικός”, όπως και τα θέματα στην Εκπαίδευση και στις μουφτείες συνεχίζονται. Το ότι οικονομικά είμαστε η πιο φτωχή περιοχή της Ελλάδας υποχρεώνει τους νέους μας να εγκαταλείψουν τη χώρα. Για αυτό τον λόγο πρέπει πάντα ως τουρκο-μουσουλμανική κοινότητα Δυτικής Θράκης να έχουμε ενότητα και ομοψυχία».

Οι αρμόδιες κρατικές Αρχές εκτιμούν ότι η σκλήρυνση ακόμα περισσότερο της στάσης του DEB δεν είναι άσχετη με την έναρξη της συγκρότησης των ψηφοδελτίων των κομμάτων, ενόψει εθνικών εκλογών, και θα χρησιμοποιηθεί ως μέσο πίεσης για να συμπεριληφθούν σε αυτά όσο το δυνατόν πιο σκληροπυρηνικά στοιχεία της μειονότητας.

Πηγή: Εφημερίδα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας