Αρχική » Στην τελική δεκάδα το βιβλίου του Ε. Στυλιανίδη

Στην τελική δεκάδα το βιβλίου του Ε. Στυλιανίδη

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Στην τελική δεκάδα για την κατηγορία «Ελληνικό non fiction» (μη λογοτεχνικό πεζογράφημα) των Βραβεί­ων Βιβλίου Public 2017 προκρίθηκε το βιβλίο του Ευ­ριπίδη Στυλιανίδη «Θράκη: Το επόμενο βήμα…».

Στην πρώτη φάση της ψηφοφορίας καταγράφηκαν 148.949 ψήφοι, που διαμόρφωσαν την τελική δεκάδα ανάμεσα σε εκατοντάδες υποψήφια βιβλία. Ενδεικτικό και σημαντικό είναι το γεγονός ότι ανάμεσα στα δέκα βι­βλία που προκρίθηκαν στην τελική φάση της κατηγορίας συγκαταλέγονται κάποια πολύ γνωστών και αξιό­λογων συγγραφέων, όπως της πρώτης γυναίκας πρυτάνεως του Πανεπιστημίου της Σορβόνης Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, του νομπελίστα Bob Dylan, του ιερέα πατρός Φι­λόθεου, του καθηγητή θάνου Βερέμη, του συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου κ.ά.

Τόσο η μαζική συμμετοχή της παρουσιάσεις του βι­βλίου του Ευριπίδη Στυλιανίδη οι onoiες συνεχίζονται ανά την Ελλάδα όσο και η ψήφισή του από το κοινό των καταστημάτων Public στα δέκα καλύτερα δείχνουν το

ενδιαφέρον των Ελλήνων για την κατάσταση στη Θρά­κη και δίνουν τη δυνατότητα μιας ολοκληρωμένης και σε βάθος ενημέρωσης για την περιοχή.

Σε σχετική του δήλωση ο Eυριπίδης Στυλιανίδης τό­νισε:

«Ευχαριστώ τους 148.000 αναγνώστες που συμμε­τείχαν στον διαγωνισμό του Public. Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα να προκρίνεται η μελέτη μου στις δέκα καλύτερες, δίπλα σε δουλειές πολύ σημαντικών και κατα­ξιωμένων συγγραφέων.

Η εξέλιξη αυτή με ικανοποιεί ηθικά διότι μου δίνει τη δυνατότηταν αυτήν τη φορά από ένα άλλο βήμα -και όχι αυτό της πολιτικής-, να αναδείξω την ιδιαίτερή μου πα­τρίδα, τη Θράκη.

Να προβάλω τις αγωνίες αλλά και τις δυνατότητές της, να ενημερώσω την πανελλήνια κοινή γνώμη, αλ­λά και να ευαισθητοποιήσω την εθνική ηγεσία, ελπίζοντας ότι θα δείξει σύντομα το απαραίτητο ενδιαφέ­ρον. Η προσπάθεια μου θα συνεχιστεί με τη μετάφραση

του βιβλίου και στα αγγλικά και την κυκλοφορία του εκτός συνό­ρων. Στόχος είναι η ενημέρωση των διεθνών κέντρων λήψης αποφάσε­ων και του οικου­μενικού Ελληνι­σμού. Η Θράκη μας ενώνει…».

Πηγή: Εφημερίδα “ΤΟ ΠΑΡΟΝ”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας