Αρχική » Μια πληγή για το καλοκαίρι της Σαμοθράκης! 2.000 στρέμματα καμένης γης

Μια πληγή για το καλοκαίρι της Σαμοθράκης! 2.000 στρέμματα καμένης γης

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Μια πληγή 2.000 στρεμμάτων αφήνει αυτό το καλοκαίρι στη Σαμοθράκη. Πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία μέχρι στιγμής,  κατέκαψε 2.000 στρέμματα δασικής έκτασης, με θαμνώδη βλάστηση.

1

Η φωτιά όπως φαινόταν χθες το βράδυ από το λιμάνι της Καμαριώτισσας, με την κινητοποίηση των δυνάμεων του νησιού.

Η φωτιά όπως φαινόταν χθες το βράδυ από το λιμάνι της Καμαριώτισσας, με την κινητοποίηση των δυνάμεων του νησιού.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 9:20 χθες βράδυ και εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή. Η φωτιά άρχισε στην περιοχή Τουρλί, σημείο όπου η πρόσβαση είναι εξαιρετικά δύσκολη και δεν είναι συχνά επισκέψιμη. Βρίσκεται πάνω από την Καμαριώτισσα βορειοδυτικά του πρατηρίου υγρών καυσίμων του νησιού, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στις δυνάμεις κατάσβεσης. Αμέσως κινητοποιήθηκε η μικρή για την περίπτωση πυροσβεστική δύναμη του νησιού και ο στρατός ενώ κάτοικοι και τουρίστες, συνέβαλαν αποφασιστικά στο έργο της κατάσβεσης.

2  3

Αμέσως ο Περιφερειάρχης ΑΜΑΘ, έδωσε εντολή να μισθωθεί το οχηματαγωγό ΣΑΟΣ, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του νησιού, προκειμένου να σπεύσει στην Αλεξανδρούπολη για να μεταφέρει ισχυρή δύναμη πυροσβεστών και οχημάτων, για να ενισχύσουν τις τοπικές δυνατότητες. Το ΣΑΟΣ, φορτωμένο με οχήματα και προσωπικό, έφτασε περίπου στις 5 το πρωί στο νησί και αμέσως η φωτιά περιχαρακώθηκε με αντιπυρικές ζώνες ώστε να μη κινδυνεύσουν σπίτια και εγκαταστάσεις, ενώ από νωρίς το πρωί αεροπλάνα τύπου «Πετζετέλ» επιχειρούσαν από αέρος ώστε να ολοκληρωθεί η κατάσβεση και να επιτηρούν για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

1

Ο Δήμαρχος του νησιού και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου ευχαρίστησαν όλους όσους συνέβαλαν αποφασιστικά στην κατάσβεση και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη, που στάθηκε αρωγός από την πρώτη στιγμή.

Θ. Βίτσας:

Δ. Πέτροβιτς:

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας