Αρχική » Προκλητική ενέργεια Τουρκικής Φρεγάτας

Προκλητική ενέργεια Τουρκικής Φρεγάτας

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Σε νέα προκλητική ενέργεια προχώρησε το Τουρκικό ναυτικό το βράδυ της Τρίτης λίγο μετά τις 10. Η Τουρκική φρεγάτα Ουρούκ Ρέις F245 (φωτογραφία) μπήκε στα Ελληνικά χωρικά ύδατα και έκανε σχεδόν έναν πλήρη γύρο, γύρω από τη Σκύρο.
Οι αισθητήρες της Τουρκικής φρεγάτας ήταν ανοιχτοί, σκανάροντας τα οπλικά συστήματα  του νησιού. Μεταξύ αυτών, υπάρχουν συστοιχίες patriot και πυροβολαρχίες excotet. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το αεροδρόμιο στα βόρεια του νησιού, στο οποίο βρίσκονται mirage 2000 και F-4 phantom.
Η Ελληνική φρεγάτα Κανάρης που βρισκόταν στην περιοχή, ειδοποίησε μέσω ασυρμάτου την Τουρκική, πως αυτό που κάνει δεν είναι αβλαβής διέλευση.
Απάντηση όμως δεν ήρθε…
Η Τουρκική φρεγάτα στη συνέχεια ακολουθώντας πορεία παράλληλη με την Εύβοια, από βορρά προς νότο, τελικά έστριψε ανατολικά.
Όλη τη νύχτα, τρία Ελληνικά πλοία ενεπλάκησαν στην παρακολούθηση του Τουρκικού πλοίου.
Όπως φαίνεται σκοπός της Τουρκικής επίσκεψης ήταν η συγκέντρωση πληροφοριών σε σχέση με τα Ελληνικά αμυντικά συστήματα της Σκύρου.
Ταυτόχρονα, εχθές Τετάρτη, στα πλαίσια υλοποίησης των συμφωνηθέντων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), αντιπροσωπεία του Ναυτικού της Τουρκίας
επισκέφθηκε το Υπουργείο Εθνικής ʼμυνας και έγινε δεκτή από τον Αρχηγό του Ναυτικού Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και τον Υπαρχηγό ΓΕΝ Υποναύαρχο Παναγιώτη Παστουσέα ΠΝ.
Παρόμοιο σκηνικό είχε συμβεί και στις 31 Ιουλίου στο ΓΕΑ. Τότε, Τουρκικά μαχητικά  είχαν πετάξει πάνω από Ελληνικά νησιά και συμπτωματικά και τότε, ο νέος Τούρκος ΑΚΑΜ αλλά και ο απερχόμενος, γίνονταν δεκτοί από τον Αρχηγό της Αεροπορίας, αντιπτέραρχο Ευάγγελο Τουρνά.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας