Αρχική » Tζέφρι Πάιατ: Ένας Αμερικάνος, φίλος της Αλεξανδρούπολης

Tζέφρι Πάιατ: Ένας Αμερικάνος, φίλος της Αλεξανδρούπολης

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Είναι ένας διπλωμάτης που ξεχώρισε από την πρώτη ημέρα της παρουσίας του στην Ελλάδα. Είναι εξωστρεφής , διαυγής, ειλικρινής , νηφάλιος, άριστος γνώστης των δρώμενων στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο (και όχι μόνο). Ο λόγος για τον Πρέσβη  των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάϊατ. Ο οποίος σταθερά  τονίζει το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την Αλεξανδρούπολη, επισημαίνει διακριτικά  «Ελλάδα (άρα και η Θράκη) ανήκει στη Δύση» , ιεραρχεί προτεραιότητες για την περιοχή και τις προωθεί, στοχεύει στην υποστήριξη της Αλεξανδρούπολης και της ευρύτερης περιοχής .

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν δεν μεσολαβήσει κάποιο απρόβλεπτο και ισχυρό γεγονός , θα βρεθεί για μια ακόμη φορά στην πρωτεύουσα του Έβρου στις 30 Μαΐου.

Οι πρώτες διερευνητικές  επαφές για τις συναντήσεις που θα πραγματοποιήσει έχουν γίνει. Μέσα σ’ αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος για τον οποίο ο Αμερικανός Πρέσβης τρέφει ιδιαίτερα θετικά αισθήματα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Πάϊατ έχει έντονη παρέμβαση  σε πολλαπλά θέματα που ενδιαφέρουν την ευρύτερη περιοχή. Από τους υποψήφιους επενδυτές για έργα υποδομών , μεταφοράς και ενέργειας έως  τους αιχμαλώτους Έλληνες στρατιωτικούς στην Τουρκία.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας