Αρχική » Δ. Ρίζος: Αποκατάσταση αλήθειας για την κατάσταση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στον νομό Έβρου

Δ. Ρίζος: Αποκατάσταση αλήθειας για την κατάσταση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στον νομό Έβρου

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Επειδή γράφτηκαν πολλά και κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να μιλήσουν για χάος, τρομερές ελλείψεις και τεράστια κενά στα σχολεία του Έβρου.

 

Στο Καραθεοδώρειο Δημοτικό Σχολείο Νέας Βύσσας, όπως επιβεβαίωσε χθες σε τοπικό μέσο και ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, από τα 2 «κενά» που υπήρχαν ήδη στη μία θέση έχει οριστεί  νέα δασκάλα από την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ μεθαύριο Πέμπτη επιστρέφει και η δεύτερη δασκάλα που απουσιάζει καθώς βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.

 

Στο Δημοτικό Σχολείο Σαμοθράκης όπου επίσης εμφανίζονταν 2 «κενά», έχουν ήδη τοποθετηθεί 2 νέοι εκπαιδευτικοί, η μία εκ των οποίων βρίσκεται στο στάδιο της εγκυμοσύνης, κατά συνέπεια η θέση πρόκειται να επανακαλυφθεί άμεσα.

 

Σε όλα τα υπόλοιπα σχολεία της πρωτοβάθμιας στον νομό μας δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής κάποιο πρόβλημα.

Αυτή είναι η κατάσταση διάλυσης! και χάους! της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον  Έβρο που θέλουν να μας παρουσιάσουν κάποιοι. Αυτά είναι τα τεράστια κενά σε όλον τον νομό. Λες και δεν θυμούνται οι πολίτες τις τραγελαφικές σκηνές του παρελθόντος. Με τα βιβλία να απουσιάζουν από τα σχολεία ακόμη και μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με τους μαθητές πολλές φορές να περιμένουν μέχρι την… άνοιξη για να μπορέσουν να αναπληρωθούν τα δεκάδες «κενά».

 

Αντιλαμβάνομαι γιατί κάποιοι μπορεί να ενοχλούνται που, επιτέλους, έχει επιστρέψει η κανονικότητα στα σχολεία μας και πραγματοποιούνται τα αυτονόητα. Πόσο μάλλον όταν βλέπουν αυτό να συμβαίνει για δεύτερη συνεχή χρονιά.

 

Η κοινωνία βλέπει, καταλαβαίνει, θα μας κρίνει όλους. Ας είμαστε, όλοι μας, λίγο μετρημένοι σε αυτά που λέμε και γράφουμε.

 

Με εκτίμηση,

 

Δημήτρης Ρίζος

Βουλευτής Ν. Έβρου – ΣΥΡΙΖΑ

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας