Αρχική » Ψάχνουν και για άλλα όπλα (εκτός από εκείνα που βρέθηκαν στο τζαμί)

Ψάχνουν και για άλλα όπλα (εκτός από εκείνα που βρέθηκαν στο τζαμί)

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Το επαγγελματικό 9άρι πιστόλι με τον σιγαστήρα που βρέθηκε κρυμμένο στον μιναρέ και ο μυστικός πληροφοριοδότης

Ο μυστηριώδης πληροφοριοδότης, το χωριό των σκληροπυρηνικών της μειονότητας, το πιστόλι του εκτελεστή με τον σιγαστήρα και η προέλευση του οπλισμού συνθέτουν το παζλ του θρίλερ της Θράκης το οποίο καλούνται να λύσουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας και της ΕΥΠ. Η ιστορία φέρεται να ξεκίνησε μετά από πληροφορία για ύπαρξη παράτυπων μεταναστών αλλά και όπλων στον χώρο του τζαμιού που δέχτηκε τηλεφωνικά η Ασφάλεια Ξάνθης. Μάλιστα στη δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνεται η κατάθεση του αστυνομικού-παραλήπτη χωρίς όμως να αναφέρονται λεπτομέρειες.   


Από τη μέχρι στιγμής έρευνα της Αστυνομίας προκύπτει ότι η Ηλιόπετρα Ξάνθης είναι μια περιοχή όπου και στο παρελθόν είχαν εντοπιστεί όπλα, καθώς πολλοί από τους κατοίκους συνηθίζουν να κρύβουν οπλισμό, ωστόσο η υπόθεση της μαύρης τσάντας που βρέθηκε στον μιναρέ του τζαμιού διαφέρει. «Μοιάζει σαν να τοποθέτησε κάποιος τα όπλα προκειμένου να τα παραλάβει ένα δεύτερο άτομο για συγκεκριμένη ενέργεια. Γι’ αυτό υπάρχει το 9άρι πιστόλι με τον σιγαστήρα, που θεωρείται επαγγελματικό όπλο, και το 22άρι που συνηθίζεται ως βοηθητικό στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά στην επιχείρηση» αναφέρει με νόημα πηγή της Κατεχάκη και προσθέτει: «Η περίπτωση του μιναρέ είναι πολύ περίεργη. Ποιοι και τι σχεδίαζαν στην περιοχή;».

Οι πληροφορίες λένε ότι το παζλ που συνθέτουν οι αρχές ασφαλείας σχετίζεται τόσο με το σημείο στο οποίο βρίσκεται το μειονοτικό χωριό και τον ιμάμη της Ηλιόπετρας όσο και με τις σχέσεις που φέρεται να έχει με τον ψευδομουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μέτε. Ο ιμάμης συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος, ωστόσο η προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί ο ανακριτής αναμένεται να ρίξει φως και να δώσει απαντήσεις στο γιατί στον πράσινο μεταλλικό μιναρέ του τζαμιού βρέθηκαν ένα 9άρι πιστόλι με σιγαστήρα που, όπως λένε οι αστυνομικοί, χρησιμοποιείται για «επαγγελματικές δουλειές», ένα 22άρι και 30 σφαίρες.

Η προκαταρκτική εξέταση και οι άκρως απόρρητες κινήσεις Αστυνομίας και ΕΥΠ αναμένεται να προχωρήσουν σε βάθος και να διαρκέσουν πολύ. Σε πρώτη φάση οι αρχές ασφαλείας περιμένουν τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στα δύο πιστόλια που βρέθηκαν στο τέμενος προκειμένου να προχωρήσουν τις έρευνες για την άκρως περίεργη και σοβαρή υπόθεση. Η ΕΥΠ, που έχει μπει χοντρά στο παιχνίδι, δείχνει να κινείται σε άμεση σχέση με την Αστυνομία εξετάζοντας πληροφορίες και στοιχεία προκειμένου να δουν ποιοι κρύβονται πίσω από τον οπλισμό που βρέθηκε στον μιναρέ και, το κυριότερο, ποια ήταν τα σχέδιά τους.

Τα όπλα που βρέθηκαν στον μιναρέ του τζαμιού στην Ξάνθη. Το 9άρι με τον σιγαστήρα θεωρείται όπλο επαγγελματία και το 22άρι βοηθητικό

Η διαδρομή των όπλων

Η διαδρομή των όπλων ίσως δώσει πολύτιμα στοιχεία στη διερεύνηση της υπόθεσης. Από πού δηλαδή τα προμηθεύτηκαν οι άγνωστοι και μέσω ποιων διαύλων έφτασαν στον μιναρέ της Ηλιόπετρας. Το πιθανότερο είναι να υπάρχει εμπλοκή ανθρώπου που κινείται στην περιοχή, καθώς ένας άγνωστος θα τραβούσε τα βλέμματα των ντόπιων και ίσως να μπέρδευε την ιστορία.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και των λεπτών ισορροπιών οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση είναι φειδωλοί, δεν κάνουν εκτιμήσεις και προσπαθούν να βρουν την άκρη του νήματος με χειροπιαστά στοιχεία για να μην πέσουν σε λάθη και παγίδες. Ο ιμάμης του χωριού Σαμπρί Εμίν Καχιά από την πρώτη στιγμή που συνελήφθη κράτησε αρνητική στάση επαναλαμβάνοντας ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την υπόθεση και ότι το συγκεκριμένο μέρος είναι προσβάσιμο όλο το 24ωρο σε οποιονδήποτε – κάτι που φυσικά δεν βοηθά σε καμία περίπτωση τις έρευνες των Αρχών. Την ίδια ώρα ο ψευδομουφτής Αχμέτ Μέτε, από την πρώτη στιγμή που η ιστορία της Ηλιόπετρας ήρθε στη δημοσιότητα, έσπευσε να μπει στο παιχνίδι της προπαγάνδας και να συνδέσει την υπόθεση των όπλων στον μιναρέ με την πυρκαγιά στο μεγάλο τέμενος του Διδυμοτείχου υπονοώντας ότι πίσω από τα δύο συμβάντα κρύβεται η οργάνωση FETO του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο ιμάμης της Ηλιόπετρας μέσα στο τζαμί μαζί με τους βουλευτές, Αχμέτ Χατζηοσμάν
και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στήνουν προβοκάτσια, κάνουν προπαγάνδα
Κατηγορούν εμμέσως την Ελλάδα για υπόθαλψη των οπαδών του Γκιουλέν

Την ώρα που οι έρευνες Αστυνομίας και ΕΥΠ για τα όπλα που βρέθηκαν στο τέμενος του μειονοτικού χωριού Ηλιόπετρα Ξάνθης συνεχίζονται, η Αγκυρα προσπαθεί να συνδέσει το περιστατικό με το δίκτυο FETO του Φετουλάχ Γκιουλέν, κατηγορώντας εμμέσως την Ελλάδα ότι υποθάλπει μέλη της οργάνωσης η οποία επισήμως έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.

Μπορεί ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζί να μπαινόβγαινε -σαν στο σπίτι του- στο τέμενος όπου βρέθηκαν τα όπλα στο χωριό Ηλιόπετρα Ξάνθης, όμως σήμερα όχι μόνο κάνει ότι δεν γνωρίζει τον συλληφθέντα ιμάμη Σαμπρί Εμίν Καχιά, αλλά τον «θυσιάζει» διαρρέοντας ότι πρόκειται για οπαδό του Γκιουλέν και μέλος της FETO, σε μια εμφανή προσπάθεια μεταφοράς των εσωτερικών προβλημάτων της Τουρκίας στη χώρα μας. Με την τακτική αυτή η Αγκυρα επιχειρεί -εν όψει και του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου- αφενός να εμφανίσει την Ελλάδα ότι επιτρέπει να δραστηριοποιούνται «σταγονίδια» του Γκιουλέν στην επικράτειά της και αφετέρου να αποποιηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή της στο περιστατικό με τα όπλα.

Την περασμένη Τρίτη, μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό με τα τρία όπλα, το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής κινήθηκε άμεσα, μέσω των ελεγχόμενων μειονοτικών μέσων ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για «συνωμοσία» με εμπλοκή της FETO, αφήνοντας ευθέως υπονοούμενα κατά του ιμάμη της Ηλιόπετρας. Στο πλαίσιο αυτό, ο μειονοτικός δημοσιογράφος Τζεγκίζ Ομέρ, γνωστός για τις σχέσεις του με το τουρκικό προξενείο, ανέλαβε «εργολαβικά» να προω­θήσει τις θέσεις της Αγκυρας. Σε άρθρο του στο milletgazetesi.gr, ο Ομέρ κάνει λόγο για συνωμοσία που στόχο έχει να εμπλέξει τους τουρκόφρονες της μειονότητας και καταλήγει στο προκλητικό συμπέρασμα ότι «το περιστατικό αυτό φαίνεται πως ήταν η πρώτη πρόβα από τις επιχειρήσεις εκβιασμού/συνωμοσίας που θα γίνουν από τον βαθύ μηχανισμό στην Ελλάδα με την πατέντα της FETO. Προσωπικά διαισθάνομαι πως το περιστατικό είναι μια εκδίκηση της FETO». Και καταλήγει: «Γίνεται αντιληπτό ότι ο συνωμοτικός μηχανισμός στην περίοδο από τώρα και μετά θα χρησιμοποιήσει τα μέλη της FETΟ και ως συμβούλους και ως εκτελεστές». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, που συνέδεσε προκλητικά το περιστατικό με τα όπλα με την πυρκαγιά στο τέμενος Βαγιαζήτ, στο Διδυμότειχο, και τα «λουκέτα» στα παράνομα τζαμιά σε Ημαθία και Εβρο.

Ο Τούρκος πρόξενος Κομοτηνής Αλί Ριζά Ακιντζί στο τζαμί της Ηλιόπετρας όπου μπαινόβγαινε σαν το σπίτι του.
Τώρα διαρρέει ότι ήταν άντρο γκιουλενιστών

 

Τέμενος Made in… Turkey 

Η Ηλιόπετρα, στην εύφορη πεδιάδα της Ξάνθης, είναι ένα από τα μειονοτικά χωριά-κάστρα των σκληροπυρηνικών της μειονότητας, το οποίο κατά καιρούς επιλέγεται από τον εκάστοτε πρόξενο και τον ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε για φιέστες τουρκισμού και «επίδειξη δύναμης». Πολλές φορές στο παρελθόν οι Ακιντζί και Μέτε βρέθηκαν στο χωριό, συμμετέχοντας σε τελετές στις οποίες διανέμεται δωρεάν φαγητό, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη συμμετοχή κατοίκων από τους γύρω οικισμούς, πάντα παρουσία εκπροσώπων της τουρκοελεγχόμενης μειονοτικής ηγεσίας, των ψευτομουφτήδων και βουλευτών η σχέση των οποίων με το προξενείο Κομοτηνής είναι δεδομένη και εμφανής, καθώς επίσης και στελεχών του μειονοτικού κόμματος DEB.

Κηρύγματα υπέρ Ερντογάν

Για τους γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις η προσπάθεια του προξενείου να συνδέσει τον 47χρονο ιμάμη με τη FETΟ προκαλεί γέλιο, αφού θεωρείται πρόσωπο απόλυτα πιστό στον ψευτομουφτή Ξάνθης Μέτε, ο οποίος τον «μετέθεσε» από το πομακοχώρι Πάχνη, τόπο καταγωγής του στην ορεινή Ξάνθη, 60 χλμ. νοτιότερα, στα πεδινά. Τα κηρύγματά του -εντός του τεμένους- υπέρ της Τουρκίας και του Ερντογάν έχουν ενοχλήσει τους μετριοπαθείς της μειονότητας, οι οποίοι όμως δεν τολμούν να μιλήσουν δημόσια για να μη χαρακτηριστούν… γκιουλενιστές. Κατά καιρούς συνδαιτυμόνες του συλληφθέντος Καχιά ήταν οι πρώην πρόξενοι Μουσταφά Σαρνίτς και Ιλχάν Σενέρ, ο πρώην διευθυντής της Ziraat Ξάνθης Ομέρ Τσάι, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ κ.ά. Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του εκδότη της τοπικής εφημερίδας «Φωνή της Ροδόπης» Λευτέρη Γλερίδη στο «ΘΕΜΑ»: «Είναι ακατανόητο το πόσο γρήγορα κάποιοι, προσκείμενοι κυρίως στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, έσπευσαν να βγάλουν πρόωρα συμπεράσματα κάνοντας λόγο είτε για προβοκάτσια του “κακού” ελληνικού κράτους είτε για ενέργεια γκιουλενιστών. Από τη στιγμή, δε, που υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό το οποίο συσχετίζει και συνδέει άμεσα τον 47χρονο ιμάμη με το τουρκικό προξενείο και την τουρκοελεγχόμενη μειονοτική ηγεσία».

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας