Αρχική » Συνεχίζεται η λειτουργία του ΙΚΑ Ορεστιάδας

Συνεχίζεται η λειτουργία του ΙΚΑ Ορεστιάδας

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Συναντήσεις με τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Χαϊκάλη και τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Θεωνά, είχε χθες η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Έβρου Νατάσα Γκαρά, για το σημαντικό ζήτημα του ΙΚΑ Ορεστιάδας.

Συγκεκριμένα η Ν. Γκαρά, μαζί με τους εκπροσώπους του Δ.Σ. εργαζομένων ΙΚΑ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, στη συνάντηση που είχε με τον Διοικητή του ΙΚΑ, κ. Θεωνά, τον υποδιοικητή κ. Καλαματιανό και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού, έθεσε επί τάπητος το ζήτημα μεταφοράς μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου των εννέα εργαζομένων του ΙΚΑ Ορεστιάδας μαζί με τα αρχεία της υπηρεσίας, στα κτήρια του ΙΚΑ Διδυμοτείχου, όπως ζήτησε με σχετικό του έγγραφο ο κ. Καλαματιανός.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε η διοίκηση του ΙΚΑ να μη προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, καθώς η αποστέρηση της περιοχής από τις πλέον βασικές δημόσιες υπηρεσίες οδηγεί στην κοινωνική ερήμωσή της. Παράλληλα πρότεινε τη μεταστέγαση του ΙΚΑ Ορεστιάδας σε δημόσιο κτήριο, προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι και να μην υπάρχει η αρνητική, για την τοπική κοινωνία, εξέλιξη.

Για την ακρίβεια προκρίθηκε η μετεγκατάσταση του ΙΚΑ στα παλιά δικαστήρια, χώρος που έχει ήδη παραχωρηθεί στην υπηρεσία από τον Δήμο Ορεστιάδας, όπου έχουν γίνει και εργασίες διαμόρφωσης του χώρου για τον συγκεκριμένο λόγο.

Από την πλευρά τους οι διοικητικοί εκπρόσωποι του ΙΚΑ τόνισαν ότι από τη στιγμή που μπορεί να βρεθεί, όπως σχετικά ενημερώθηκαν, κτήριο που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες και πληροί τις τεχνικές προδιαγραφές, δεν προκύπτει ζήτημα συγχώνευσης του ΙΚΑ Ορεστιάδας με αυτό του Διδυμότειχου. Σημείωσαν μάλιστα ότι εφόσον υπάρχουν οι εγγυήσεις από τις τεχνικές υπηρεσίες για το κτήριο, το ζήτημα θα προχωρήσει άμεσα, ενώ θα ανακληθεί και η απόφαση συγχώνευσης.

Στη συνέχεια, στη συνάντηση με τον κ. Χαϊκάλη, όπου συμμετείχε και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβιτς, επιβεβαιώθηκε η βούληση να μην κλείσει το ΙΚΑ Ορεστιάδας. Από την πλευρά του επισημάνθηκε ότι το ΙΚΑ Ορεστιάδας αποτελεί εθνικό ζήτημα και πρόσθεσε πως επείγει η ανάγκη μελέτης για το ποιο κτήριο μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ώστε να μεταστεγασθεί το υποκατάστημα.

Τέλος, η Ν. Γκαρά υπογράμμισε πως οι πολίτες πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση, να προτείνουν και να διεκδικούν το καλύτερο για τον τόπο τους. Επίσης, διεμήνυσε πως οι κάτοικοι του Έβρου πρέπει συλλογικά και σε συνεργασία να διεκδικούν την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής, ώστε να συμβάλλει στην ανάπτυξη όλου του Νομού.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας