Το 70% των σκόρδων της Ελλάδας είναι… Βυσσιώτικα


Το 70 % της ελληνικής παραγωγής σκόρδου καλλιεργείται στη Βύσσα του Έβρου. Οι 35 παραγωγοί του συνεταιρισμού καλλιεργούν περίπου 1.000 στρέμματα που αναλογούν σε 15 εκατομμύρια κεφάλια σκόρδου. Ο ανταγωνισμός με το σκόρδο Κίνας, Βραζιλίας και Χιλής είναι σκληρός, αλλά όπως είπε ο Πρόεδρος του συνεταιρισμού, Αναστάσιος Γιακμογλίδης, «μόλις γίνει η ποιοτική σύγκριση κινέζικων με τα δικά μας σκόρδα σίγουρα δεν είναι αποτρεπτικό στο να επιλέξει κανείς τα ελληνικά σκόρδα Βύσσας».



Μοιραστείτε το:

Copyright © 2014 statusradio.gr