Αρχική » Πρωταθλήτρια στην αδήλωτη εργασία η ΑΜΘ

Πρωταθλήτρια στην αδήλωτη εργασία η ΑΜΘ

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Πρωταθλήτρια στην αδήλωτη εργασία είναι η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, καθώς σύμφωνα με τους ελέγχους που διενεργήθηκαν κατά το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου σε 222 επιχειρήσεις, οι 34 βρέθηκαν να απασχολούν συνολικά 41 ανασφάλιστους εργαζόμενους.
Από τους 5 νομούς της περιφέρειας, οι περισσότεροι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι βρέθηκαν στον Έβρο. Μετά την Αττική με ποσοστό παραβατικότητας που φτάνει το 19%, η ΑΜΘ καταγράφει ποσοστό 17% με τις 34 επιχειρήσεις που εντοπίστηκαν να απασχολούν ανασφάλιστους εργαζόμενους να καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα συνολικού ύψους 407.957 ευρώ.

Ταυτόχρονα, έντονη είναι η αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης αναφορικά με το νέο χαράτσι που επιβάλλεται στους επαγγελματίες. Πρόκειται για μία εισφορά που ανέρχεται στα 20 ευρώ ανά εργαζόμενο που απασχολεί η κάθε επιχείρηση. Ο λόγος της εισφοράς είναι η συγκέντρωση χρημάτων για τα προγράμματα φιλοξενίας παιδιών χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων σε θερινές παιδικές κατασκηνώσεις.
Για τα θέματα αυτά μίλησαν στον Status Radio 94, 2 οι πρόεδρος του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Έβρου Απόστολος Γκιγκούδης και ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Χατζημιχαήλ.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας