Αρχική » Υποψήφια βουλευτής Έβρου ΚΚΕ, Βάνα Δινδίνη: Αραμπάδες και καρούλια… στη Μεθόριο

Υποψήφια βουλευτής Έβρου ΚΚΕ, Βάνα Δινδίνη: Αραμπάδες και καρούλια… στη Μεθόριο

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Άρθρο της υποψήφιας βουλευτού Έβρου με το ΚΚΕ Βάνας Δινδίνη με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Έβρο.

Ο λόγος για την επιχειρηματολογία του πρωθυπουργού – που αναπαράγεται και από τοπικά στελέχη της Ν.Δ. – η οποία σύμφωνα με την πρόσφατη περιοδεία του στον Έβρο συνοψίζεται στα εξής:

Στη δήθεν ασφάλεια που εγγυάται η πολιτική της κυβέρνησης για τους κατοίκους του Έβρου. Η πραγματικότητα είναι όμως ότι καμία ασφάλεια δεν νιώθουμε ως κάτοικοι του Έβρου λόγω της ολοένα και βαθύτερης εμπλοκής της χώρας μας και ιδιαίτερα του νομού μας στον πόλεμο ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ και Ρωσίας που διεξάγεται για περισσότερες από 400 μέρες στην Ουκρανία.

Ένα νομό που τον έχουν μετατρέψει από άκρη σε άκρη σε «πεδίο βολής φθηνό που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι» και παράλληλα σε στόχο αντιποίνων. Γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την πρόσφατη εξέλιξη όπου σύμφωνα με «εμπιστευτικό» έγγραφό του το ΝΑΤΟ ζητά τη χρήση του πεδίου βολής «Ψηλός Στάλος» κοντά στο Διδυμότειχο ως πεδίο ασκήσεων ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων.

Κυρίαρχο ρόλο άλλωστε στην προεκλογική εκστρατεία της Ν.Δ. διαδραματίζει η συνέχιση και η εμβάθυνση της αντιμεταναστευτικής πολιτικής, με την επέκταση του φράχτη στα σύνορα του Έβρου και την ένταση της καταστολής, στην προσπάθεια προσέλκυσης ψηφοφόρων ακροδεξιάς προέλευσης. Κουβέντα όμως δε λένε για τις αιτίες που δημιουργούν το πρόβλημα, που δεν είναι άλλες από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις, τις οποίες όχι μόνο διευκολύνουν αλλά και συμμετέχουν διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις. Από την πιστή προσήλωση στην απαράδεκτη Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας και τον Κανονισμό του Δουβλίνου που έχουν μετατρέψει τον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου σε τάφο χιλιάδων νεκρών και τη χώρα σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών.

Επίσης κεντρικό ρόλο στην επιχειρηματολογία της ΝΔ παίζει και το αφήγημα της «ανάπτυξης» της περιοχής και ιδιαίτερα της Αλεξανδρούπολης. Για αυτό και τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που θα απολαύσουν και τα κέρδη. Η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων του Έβρου όμως, τρίβουν τα χέρια τους μήπως και καταφέρουν να ζεσταθούν από το κρύο, καθώς ο πληθωρισμός, η ακρίβεια, οι τεράστιες αυξήσεις στα καύσιμα και στη θέρμανση είναι η σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν – αποτέλεσμα αυτής της ανάπτυξης που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Όσα επιχειρήματα και εάν επιστρατεύσουν για να πείσουν τους ανθρώπους του Έβρου για την ανάπτυξη του και την αύξηση των θέσεων εργασίας, τους διαψεύδει η ίδια η πραγματικότητα η οποία δεν είναι άλλη από: τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, η κυριαρχία των 4ωρων, η ανασφάλιστη εργασία, η εντατικοποίηση, τα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς με αποτέλεσμα σακατεμένους και νεκρούς εργάτες, τα κουφάρια στις βιομηχανικές περιοχές του νομού, η εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση των νέων κύρια του Β. Έβρου.

Βασική προϋπόθεση για να είναι αποτελεσματική αυτή η ανάπτυξη που υπόσχεται εκ νέου η ΝΔ – η ανάπτυξη δηλαδή για λίγους και εκλεκτούς – είναι η τσιγκουνιά που επιδεικνύει το κράτος για τη χρηματοδότηση έργων και απαραίτητων υποδομών για αντιπυρική προστασία, αντιπλημμυρική προστασία και αντισεισμική θωράκιση.

Τι κι αν πλημμυρίζει ο ποταμός Έβρος και καταστρέφονται οι καλλιέργειες των αγροτών; Τι και εάν πλημμυρίζει ο οικισμός του Απαλού και εγκλωβίζονται κάτοικοι στα σπίτια τους, μαθητές στα σχολεία τους με αποτέλεσμα μέχρι και το θάνατο του άτυχου πυροσβέστη; Τι και εάν κάηκαν 40.000 στρέμματα στο δάσος της Δαδιάς; Είναι λιγότερο το κόστος που απαιτείται για κάθε λογής αποζημιώσεις, παρά το κόστος για την κατασκευή των απαραίτητων έργων υποδομής. Γι΄ αυτό η κυβέρνηση της ΝΔ και διαχρονικά οι κυβερνήσεις επιλέγουν το 1ο.

Άλλωστε όπως καυχήθηκε ο πρωθυπουργός εμείς έχουμε το «112». Τι κρίμα αλήθεια που τα δέντρα δεν είχαν κινητό να τους έρθει το μήνυμα να τρέξουν να σωθούν και κάηκαν τα έρμα. Την ίδια στιγμή με την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου, να παραμένουν όλες οι αιτίες και οι ελλείψεις σε μέσα, προσωπικό, υποδομές, χρηματοδότηση του Πυροσβεστικού Σώματος και των Δασαρχείων, που συνέβαλαν στην καταστροφική πυρκαγιά.

Ο λαός όμως όλης της Ελλάδας αλλά και του Έβρου, με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη, έδωσε μία ξεκάθαρη απάντηση. Με τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις της τελευταίας δεκαετίας στο νομό, φώναξε «Ως εδώ! Ή τα κέρδη τους – ή οι ζωές μας!». Ανέδειξε τους πραγματικούς υπευθύνους, το αστικό κράτος και την εταιρία, το κέρδος που όσο κυριαρχεί είναι πάνω από τις ζωές μας.

Αυτό το κράτος είναι ικανό να πλειστηριάζει τα σπίτια μας ηλεκτρονικά αλλά ανίκανο να φτιάξει τη σιδηροδρομική διάβαση στην Αλεξανδρούπολη που ανοιγοκλείνει όποτε «θέλει». Είναι ικανό να δαπανήσει 1 δις ευρώ για τη σιδηροδρομική γραμμή Ορμένιο – Αλεξανδρούπολη, όχι όμως για τη μετακίνησή μας, αλλά για το πολεμικό υλικό του ΝΑΤΟ. Άλλωστε εδώ και καιρό τα τρένα στην περιοχή μας σφυρίζουν μόνο για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και τις προτεραιότητες των επενδυτών.

Ως ΚΚΕ καλούμε το λαό να μην παγιδευτεί στους ψευτοκαυγάδες και τα ψεύτικα διλήμματα που θα εντείνονται όλο και περισσότερο μέχρι τις εκλογές. Άλλωστε το «κράτος έχει συνέχεια».

  • Το επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας δημόσια ότι «με τη ΝΔ δεν έχουμε διαφορές σε σημαντικά θέματα».
  • Το επιβεβαιώνει και η στάση τους στη Βουλή με το ΣΥΡΙΖΑ να έχει ψηφίσει το 50% και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ το 70% των νομοσχεδίων που έφερε η ΝΔ και έγιναν νόμοι και με τη δική τους σημαντική συμβολή… στο σύστημα.
  • Το επιβεβαίωσε και ο πρωθυπουργός που εφάρμοσε τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ.
  • Το επιβεβαιώνει και το ότι δε λέει κανείς τους κουβέντα για την πρόταση του ΚΚΕ να δημιουργηθούν με ευθύνη του ΟΗΕ επιτροπές ασύλου μέσα στην Τουρκία, να τους χορηγούνται τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να οδηγηθούν στις χώρες που επιθυμούν, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους και να γίνονται «βορά» στα χέρια των διακινητών.
  • Το επιβεβαιώνει και η υπογραφή της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις που προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και υπέγραψε η ΝΔ, με την οποία απογειώθηκε η εμπλοκή της περιοχής μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς τους.

Επειδή ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς…

Επειδή… αυτοί είναι! Και τέτοιοι θα παραμείνουν και την επόμενη μέρα των εκλογών…

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ!

Γιατί και στον Έβρο έχει αποδειχτεί ότι μόνο ο λαός σώζει το λαό και το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να δώσει σάρκα και οστά σε αυτό το σύνθημα!

Η Βάνα Δινδίνη είναι δικηγόρος και υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ στο Νομό Έβρου.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας