Αρχική » Συναυλία Μουσικής Δωματίου για κλαρινέτο και πιάνο στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ωδείου Φαέθων στην Αλεξανδρούπολη

Συναυλία Μουσικής Δωματίου για κλαρινέτο και πιάνο στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ωδείου Φαέθων στην Αλεξανδρούπολη

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνει συναυλία μουσικής δωματίου για κλαρινέτο και πιάνο το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 και ώρα 20:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ωδείου «Φαέθων» στην Αλεξανδρούπολη, με τον Γεώργιο Καραγκούνη στο κλαρινέτο και τον Δωρόθεο Σωκράτους στο πιάνο.

Στην συναυλία θα παρουσιαστούν σημαντικά έργα μεγάλων μουσουργών, του C. Saint-Saëns, του F. Poulenc και του F. Draeseke.

Πρόκειται για δύο νέους μουσικούς που επισκέπτονται την πόλη μας για μια εξαιρετική πραγματικά συναυλία!

Γεώργιος Καραγκούνης


Γεννημένος στην Κοζάνη το 1998, ο Γεώργιος Καραγκούνης ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές σε ηλικία έξι ετών, έχοντας λάβει μουσικά ερεθίσματα από το οικογενειακό του περιβάλλον. Σε ηλικία δεκαέξι ετών ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του στο Κλαρινέτο στο Νέο Ωδείο Κοζάνης. Υπήρξε μέλος της Φιλαρμονικής Μπάντας “Πανδώρα” του Δήμου Κοζάνης και της MOYSA (Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης). Από το 2017 μέχρι και σήμερα σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Χορού της Κολωνίας στην τάξη του καθηγητή Ralph Manno με ειδίκευση στο κλαρινέτο. Το καλοκαίρι του 2021 απέκτησε το πτυχίο Bachelor of Music/Clarinet, συνεχίζοντας από τον Οκτώβρη του 2021 με μεταπτυχιακές σπουδές, Master of Music/Clarinet.
Κατά τη διάρκεια της μουσικής του σταδιοδρομίας έχει διακριθεί σε πλήθος μουσικών διαγωνισμών. Μεταξύ αυτών, διακρίθηκε με Α’ Βραβείο στον 10th International Competition Young Virtuosos στη Σόφια της Βουλγαρίας. Επίσης βραβεύθηκε με 3ο βραβείο στον International Competition for Flute and Clarinet 2019 στο Cluj της Ρουμανίας. Επίσης έχει μεγάλη εμπειρία στην μουσική δωματίου και στην ορχηστρική μουσική, έχοντας διατελέσει μέλος της MOYSA , G.Τ.Υ.Ο. (Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων), Κ.Ο.Θ. , Κ.Ο.Α., ΕΛ.Σ.Ο.Ν. και η Μ.Υ.Ο. (Ορχήστρα Νέων της Μεσογείου). Ως σολίστ έχει εμφανιστεί μία φορά με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στην Ελλάδα με το καρναβάλι της Βενετίας του Giampieri-Paganini, ενώ πιο πρόσφατα ερμήνευσε το Κοντσέρτο για Kλαρινέτο του W.A.Mozart με την Ορχήστρα του Μουσικού Πανεπιστημίου της Κολωνίας στο ιστορικό Stadthalle στην πόλη του Βούπερταλ. Το Rigoletto Fantasy του L. Bassi/Giampieri ηχογραφήθηκε για livestream από το ραδιοφωνικό κανάλι WDR 3 τον Οκτώβρη του 2019.

Δωρόθεος Σωκράτους


Ο Δωρόθεος Σωκράτους γεννημένος στην Λάρνακα το 2000 ξεκίνησε σε ηλικία 7 ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και 2 χρόνια αργότερα ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας. Από το 2014 μέχρι το 2018, παρακολουθούσε μαθήματα πιάνου. Από τη νεαρή ηλικία των 16 ετών, κατέχει το δίπλωμα Licentiate in Piano Performance του Trinity College London (LTCL). Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις σε Κύπρο, Ελλάδα, Αυστρία και Γερμανία. Επιπλέον, παρακολούθησε σεμινάρια, μαθήματα πιάνου και μουσικής δωματίου με την Κατερίνα και τη Γιάννα Πολυζωίδη στο πλαίσιο των “International Music days 2016” στο Bad Leonfelden της Αυστρίας, με τον Prof. Ralph Manno, με τον Prof. Gerald Hambitzer με τη Prof. Μαρία Αντωνίου-Χειμωνίδου, με τον πιανίστα Nenad Lecic και με τον αδελφό του, Βασίλη Σωκράτους. Παρακολούθησε μαθήματα κλασικής κιθάρας, θεωρητικών και Αρμονίας στην τάξη της Αντζελίνας Ιωάννου-Πετέβη. Διακρίθηκε στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Κιθάρας για Νέους Κιθαρίστες «EGTA Cyprus» (European Guitar Teachers Association in Cyprus) λαμβάνοντας το 3ο και 1ο βραβείο το 2012 και το 2015 αντίστοιχα. Από τον Σεπτέμβριο του 2019 βρίσκεται στη Γερμανία, όπου φοιτά στο Μουσικό Πανεπιστήμιο Κολωνίας στην τάξη του Prof. Paulo Álvares με κατεύθυνση στα Μουσικοπαιδαγωγικά. Έχει συμμετάσχει σε καλλιτεχνικά σεμινάρια, ερευνητικά εργαστήρια και επιστημονικές ημερίδες του Πανεπιστημίου.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας