Αρχική » Συμμετοχή του Δήμου Αλεξανδρούπολη στη συνάντηση εργασίας του έργου IRIS Smart Cities στο Γκέτεμποργκ

Συμμετοχή του Δήμου Αλεξανδρούπολη στη συνάντηση εργασίας του έργου IRIS Smart Cities στο Γκέτεμποργκ

από statusradio.gr
0 σχόλιο
Στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνάντηση εργασίας του Ευρωπαϊκού προγράμματος “IRIS” ((Integrated and Replicable Solutions for Co-Creation in Sustainable Cities), το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ορίζοντας 2020. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, μαζί με τις υπόλοιπες πόλεις «ακόλουθοι» (Τενερίφη, Βάασα και Φοκσάνη) βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων παρουσιάζοντας τις δράσεις και δραστηριότητες κατά τα πέντε έτη υλοποίησης του έργου IRIS.

Στη συνάντηση συμμετείχε η αντιδήμαρχος Ενέργειας & Φυσικών πόρων του Δήμου Αλεξανδρούπολης κα Ιντζεπελίδου Ελένη και ο εξωτερικός συνεργάτης και υπεύθυνος του έργου IRIS για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης κ. Λυμπερόπουλος Κωνσταντίνος, Μηχανολόγος Μηχανικός.

Μαζί με τους Replication Manager των υπόλοιπων πόλεων «ακόλουθοι» ο κ. Λυμπερόπουλος συμμετείχε σε συζήτηση αναφορικά με τις δυνατότητες, τις δυσκολίες αλλά και τις προκλήσεις για την αναπαραγωγή (replication) καινοτόμων λύσεων στους τομείς της ενέργειας, της κινητικότητας και του ψηφιακού μετασχηματισμού, όπως αυτές υλοποιήθηκαν από τις πόλεις «φάρους» του έργου IRIS (Γκέτεμποργκ, Ουτρέχτη, Νίκαια).
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης παρουσίασε το έργο NRG που πήρε προ-έγκριση για χρηματοδότηση από το χρηματοδοτικό εργαλείο ELENA-European Local Energy Assistance της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και περιλαμβάνει την εκπόνηση μελετών ενεργειακής αναβάθμισης σε σχολικά κτίρια, την μελέτη επέκτασης του δικτύου τηλεθέρμανσης σε κατοικίες και την μελέτη δημιουργίας γειτονίας σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας