Αρχική » Εθνική τραγωδία με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη -Τριήμερο πένθος

Εθνική τραγωδία με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη -Τριήμερο πένθος

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Στο πένθος έχει βυθιστεί ολόκληρη η χώρα από την αδιανόητη τραγωδία με το σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στα Τέμπη, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν μετωπικά μεταξύ τους.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος μεταβαίνει στη Λάρισα, κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών από την 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Παράλληλα 66 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 60 σε απλές κλίνες και οι υπόλοιποι 6 σε ΜΕΘ. Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, κ. Βαθρακογιάννης, η επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων ατόμων, στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών, παραμένει σε εξέλιξη.

Στην τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής αναφέρθηκε ότι εκτιμάται πως ο αριθμός των νεκρών θα ανέβει, καθώς και ότι, σύμφωνα με τα ηλεκτρονικά στοιχεία, στην επιβατική αμαξοστοιχία επέβαιναν 342 επιβάτες και 10 άτομα προσωπικό. Στην εμπορική αμαξοστοιχία επέβαιναν δύο άτομα προσωπικό.

Στην ενημέρωση της Πυροσβεστικής αναφέρθηκε ακόμη ότι εκτός από τους ψυχολόγους στο νοσοκομείο Λάρισας, έχει συσταθεί και ομάδα ψυχολόγων στο 10306 που καλεί τις οικογένειες για να τους παρέχει ψυχολογική καθοδήγηση και υποστήριξη. Ακόμη προσφέρονται δωμάτια στα ξενοδοχεία Imperial, Divani και Metropol της Λάρισας για τους συγγενείς των τραυματιών και των θυμάτων.

Μπαίνουν στο εσωτερικό των βαγονιών οι διασώστες


Όλες οι ενέργειες των πυροσβεστών που επιχειρούν στο σημείο επικεντρώνονται στα πρώτα τρία βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΣ κ. Βαθρακογιάννης, προσθέτοντας ότι τα γερανοφόρα οχήματα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για πρόσβαση και πλήρη έλεγχο στο εσωτερικό των βαγονιών.

Η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των θυμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας συνεχίζεται, παρουσία αξιωματικών και ειδικών ψυχολόγων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπενθυμίζονται οι τηλεφωνικοί αριθμοί 2410683175 και 76 της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας στους οποίους μπορούν να καλούν οι οικείοι και οι συγγενείς των επιβατών προκειμένου να πάρουν πληροφορίες για τους επιβάτες που μετακινήθηκαν με ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη καθώς και για όσους έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Στον εισαγγελέα Λάρισας Στ. Δασκαλόπουλο η εποπτεία των ερευνών


Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος ανέθεσε την εποπτεία των ερευνών για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη στον εισαγγελέα Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο.

Την έρευνα για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έχει αναλάβει το Τμήμα της Τροχαίας της Λάρισας. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για το περιστατικό, ενώ στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας δίνονται ήδη καταθέσεις, ώστε να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας.

Hellenic Train: «Βαθιά θλίψη για το τραγικό δυστύχημα»


«Τη βαθιά της θλίψη για το τραγικό δυστύχημα» που προκλήθηκε από τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, στο ύψος του Ευαγγελισμού, εξέφρασε με νέα της ανακοίνωση η Hellenic Train.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «εργάζεται από την πρώτη στιγμή επί τόπου σε πλήρη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές» και ενημερώνει ότι «θέτει στη διάθεση των νοσοκομείων, στα οποία έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες του ατυχήματος, την τράπεζα αίματος που έχει δημιουργηθεί από τους εργαζόμενους της εταιρείας για την κάλυψη των άμεσων αναγκών».

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας