Αρχική » Η ανθρωπιά θριάμβευσε στην Αλεξανδρούπολη! Μόνο οι εντεταλμένοι αμφισβητίες δεν κατάλαβαν τίποτε…

Η ανθρωπιά θριάμβευσε στην Αλεξανδρούπολη! Μόνο οι εντεταλμένοι αμφισβητίες δεν κατάλαβαν τίποτε…

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Σε μια περίοδο που οι περισσότεροι δεν μπορούν να χωρέσουν τίποτε άλλο στο μυαλό τους, εκτός από την τραγωδία των Τεμπών, υπάρχουν ορισμένοι που ψάχνουν εναγωνίως να παρουσιάσουν λάθη, παραλείψεις και αστοχίες της Δημοτικής Αρχής με κάθε τρόπο. Νομίζουν ότι αυτός είναι ο μονόδρομος που θα οδηγήσει τον «εκλεκτό» τους, στην θέση του Δημάρχου.

Όταν εκατοντάδες Συνδημότες μας και Συλλογικότητες, με συγκινητικό τρόπο έσπευσαν να ανταποκριθούν μαζικά στην πρόσκληση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους στη Τουρκία και τη Συρία, με χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια αστέγους, οι «εντεταλμένοι αμφισβητίες», διακινούσαν φωτογραφίες με τους τόνους του υλικού που συγκεντρώθηκε στις αποθήκες του Πολυκοινωνικού Κέντρου του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Δεν δίστασαν να πουν στους Συνδημότες μας ότι αδίκως ευαισθητοποιήθηκαν, τζάμπα κινητοποιήθηκαν και λανθασμένα διέθεσαν χρόνο και χρήματα από το υστέρημά τους. Προσπαθούσαν να πείσουν ότι η ανθρωπιστική βοήθεια από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης δεν θα φτάσει ποτέ στον προορισμό της και αντιθέτως καταστρέφεται εκτεθειμένη σε υπαίθριους χώρους. Τους έφτανε μόνο αυτή η εικόνα! Πράγματα «εκτεθειμένα» (όπως κατάλαβαν) στους υπαίθριους χώρους του Πολυκοινωνικού!

Ούτε που πέρασε από τη σκέψη τους να ρωτήσουν για την δυσκολία του εγχειρήματος για την ασφαλή μεταφορά πραγμάτων σε μια περιοχή με κατεστραμμένες υποδομές. Ούτε που σκέφτηκαν αν υπάρχει προγραμματισμός στην άφιξη της ανθρωπιστικής βοήθειας, ώστε να καλυφθούν διαρκείς ανάγκες, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ούτε καν ήξεραν ότι ο σχεδιασμός της Κ.Ε.Δ.Ε., προέβλεπε τη συγκέντρωση της βοήθειας στην έδρα κάθε Δήμου και στη συνέχεια την αποστολή της στην έδρα κάθε Π.Ε.Δ. (Κομοτηνή).

Πώς να αντιληφθούν ότι εξαιτίας του όγκου των δεμάτων που τόσο συγκινητικά συγκεντρώθηκαν και φρόντισαν οι ακούραστοι εθελοντές μας, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. ΑΜΘ Βασίλη Μαυρίδη έκριναν ως καταλληλότερη επιλογή να παραμείνουν τα δέματα στις εγκαταστάσεις του Πολυκοινωνικού και να μεταφερθούν απευθείας με τα φορτηγά στους σεισμόπληκτους, αποφεύγοντας την αρχικώς προβλεπόμενη μεταφορά στην Κομοτηνή. Άλλωστε είχε ήδη προκύψει σοβαρό πρόβλημα χωρητικότητας ακόμα και στις υπαίθριες εγκαταστάσεις του Δήμου Κομοτηνής.

Τονίζουμε ότι η προσπάθεια του Δήμου Αλεξανδρούπολης είναι τμήμα της συνολικής πρωτοβουλίας της Κ.Ε.Δ.Ε. και όπως πρέπει να γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, ο κεντρικός συντονισμός, πετυχαίνει ουσιαστικότερα αποτελέσματα. Οι μεμονωμένες πρωτοβουλίες, είναι πιθανόν να δημιουργήσουν άθελά τους και μεγαλύτερα προβλήματα.

Οφείλουμε να διαβεβαιώσουμε τους Συνδημότες μας ότι καμιά από τις προσφορές τους δεν πρόκειται να πάει χαμένη. Η ανθρωπιά ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ στο Δήμο Αλεξανδρούπολης και κανείς δεν δικαιούται να την ακυρώνει ή να την χειρίζεται με λανθασμένο τρόπο. Πρώτοι απ’ όλους, εμείς, ως υπεύθυνη Δημοτική Αρχή.

Οφείλουν επίσης να αναγνωρίσουν όσοι νομίζουν ότι κάνουν αντιπολίτευση, πως η ενίσχυση του κλίματος απογοήτευσης στους πολίτες, δηλητηριάζει κάθε άδολη προσφορά και μπορεί να γίνει φορέας μεγαλύτερων δεινών στο μέλλον για την κοινωνία μας. Άλλωστε ποιος νοιάζεται για τα προεκλογικά τερτίπια του καθενός, όταν μέσα σε τόσο λίγες μέρες, σκόρπισε τόσος ανθρώπινος πόνος γύρω μας.

Το παραπάνω κείμενο έρχεται ως απάντηση της Παράταξης του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη για τα σχόλια της παράταξης του Βαγγέλη Λαμπάκη σχετικά με εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες είδη της ανθρωπιστικής βοήθειας που πρόσφεραν κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας. 

Η παράταξη Πόλη και Πολίτες είχε γράψει σε σχόλιό της:

Λοιπόν.

Οι πολίτες της πόλης αυτής, όπως και των περιχώρων της, μάζεψαν, συγκέντρωσαν, αρκετοί αγόρασαν κάθε είδους ρουχισμού και τροφίμων που με τη σειρά τους συγκεντρώθηκαν στο Πολυκοινωνικό με σκοπό τη βοήθεια προς τους σεισμόπληκτους στη γείτονα Τουρκία.

Όλα αυτά που βλέπετε στη φωτογραφία είναι εδώ και πολύ καιρό στον “εξωτερικό” χώρο του πολυκοινωνικού εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, όταν πλέον τα κομβόι βοήθειας από την υπόλοιπη Ελλάδα εδώ και βδομάδες, πέρασαν φορτωμένα από την πρώτη στιγμή μετά τον σεισμό και οδηγήθηκαν ακριβώς στην κατεστραμμένη περιοχή από τον σεισμό.

Ο μεγάλος απών, ο πρόεδρος του πολυκοινωνικού και η κυρία Ιντζεπελίδου του “υπουργείου” των οικονομικών να παραιτηθούν ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!!

Είναι αδιανόητο να μας συμβαίνουν όλα αυτά, σ’ αυτήν εδώ την πόλη που τουλάχιστον είχε τη φήμη (αν έχει μείνει αμφιβάλλουμε) της πρωτεύουσας του νομού.

Ας πούμε ότι οι Τούρκοι μετά από κάποια στιγμή κι εφόσον αυτά άργησαν να πάνε, μας είπαν.. σας ευχαριστούμε..έχουμε ήδη πολλά. Εδώ τι κάνουμε κυρίες και κύριοι;;

Ποιος σας είπε ότι έχετε το δικαίωμα να μην έχετε λύσεις;;

Γιατί όλα αυτά τα χιλιάδες πράγματα είναι εκτεθειμένα σε κοινή θέα κυρία Ιντζεπελίδου που ρωτάτε και ερευνάτε από που ξαφνικά το μάθαμε;;

Κύριε πρόεδρε του πολυκοινωνικού, εσείς τι ρόλο παίζετε; Διοικείτε ή σας διοικούν;;

Είστε με τα καλά σας;;

Ποιοι νομίζετε πως είστε κυρία Ιντζεπελίδου;;

Ακόμα πιστεύετε αλήθεια ότι ευθύνεται η κυρία Ποιραζίδου;

Πληρώνεστε με δημόσια χρήματα για να σας βλέπουμε σε φωτογραφίες κι από κάτω τη λεζάντα.. Παραυρέθηκα στην τάδε εκδήλωση;;

Εσείς δεν πρέπει να φεύγετε από το γραφείο των οικονομικών ούτε μία στιγμή.

Εδώ, οι συμπολίτες μας, διέθεσαν χρήματα από το υστέρημα τους και σας έστειλαν πράγματα (ρούχα τρόφιμα), κι εσείς τι κάνατε;;;;

Τα χαζεύατε και τα χαζεύετε όπως τα χαζεύουμε και όσοι περνάμε από εκεί;;

Εσείς κύριε Ναϊτίδη, τι ρόλο παίζετε;;

Είσθε πρόεδρος της κοινότητας. Τι ντυθήκατε τις απόκριες; Τον βαθύ ύπνο;;

Μπορείτε να μας πείτε τι κάνατε;;

Να φύγετε εδώ και τώρα. Μπορούμε και μόνοι μας».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας