Αρχική » Δημοσχάκης: Σύσταση αυτόνομης μονάδας ΕΚΑΒ στη Σαμοθράκη

Δημοσχάκης: Σύσταση αυτόνομης μονάδας ΕΚΑΒ στη Σαμοθράκη

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προέβη ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, με Γραπτή Ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας.

Η Γραπτή Ερώτηση έρχεται σε συνέχεια της από 25/01 συνάντησης εργασίας (βλ. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=589174713023006&set=a.343029724304174&type=3) που πραγματοποίησε με τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), Νίκο Παπαευσταθίου, με επίκεντρο την υγειονομική θωράκιση του στελεχιακού δυναμικού του ΕΚΑΒ του Ν.Έβρου, με ιδιαίτερη έμφαση & επέκταση του στην ακριτική Σαμοθράκη.

Στην Ερώτηση ο βουλευτής υπογραμμίζει την αναγκαιότητα σύστασης αυτοδύναμου παραρτήματος του ΕΚΑΒ στην Νήσο της Νίκης, καθώς το υφιστάμενο ασθενοφόρο που εξυπηρετεί τους  κατοίκους και τους τουρίστες του νησιού υπάγεται στο τοπικό Κέντρο Υγείας με περιορισμένο ωράριο διαθεσιμότητας.

Ακολουθεί αναλυτικά η Γραπτή Ερώτηση : 

Αλεξανδρούπολη, 08/02/2023

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ :  Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: ΣΥΣΤΑΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΚΑΒ ΣΤΟ ΑΚΡΙΤΙΚΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ!!

Η Κυβέρνησή μας έχει σκύψει με περίσσια φροντίδα πάνω από τα ζητήματα πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας και όχι μόνο, σε μια δύσκολη συγκυρία πανδημίας.

Η νήσος Σαμοθράκη του  Ν.Έβρου διαθέτει ιδιαίτερα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά, ορεινό όγκο, επικίνδυνο οδικό δίκτυο, ενώ η απόσταση από το πλησιέστερο λιμάνι αλλά και νοσοκομείο της ηπειρωτικής Χώρας, αυτό της Αλεξανδρούπολης, αποτελεί διαχρονικά σημαντικό πρόβλημα για την διαχείριση έκτακτων περιστατικών υγείας.

Στον τοπικό Κέντρο Υγείας εντάσσεται και η λειτουργία ενός ασθενοφόρου με το πλήρωμα, το οποίο επαρκεί για να ανταποκριθεί σε περιστατικά μόνο τις πρωϊνές & απογευματινές ώρες!

Κρίνεται αναγκαία η σύστασηαυτοδύναμου παραρτήματος του ΕΚΑΒ στον Νησί, στοιχειώδους δομής, προκειμένου τόσο οι κάτοικοι όσο και οι τουρίστες που κατακλύζουν το Νησί τους καλοκαιρινούς μήνες να έχουν πρόσβαση όλο το 24ωρο σε εξειδικευμένου προσωπικό, το οποίο θα σπεύδει στον τόπο του εκτάκτου συμβάντος για την παροχή άμεσης βοήθειας και διακομιδής πασχόντων ατόμων προς τους πλησιέστερους υγειονομικούς σχηματισμούς (νοσοκομεία, κέντρα υγείας).

Λαμβάνοντας υπόψιν τα ανωτέρω ερωτάσθε:  

Προτίθεστε να εξετάσετε το ζήτημα της σύστασης αυτοδύναμης μονάδας του ΕΚΑΒ  προκειμένου να υπάρχει 24ωρη κάλυψη των έκτακτων περιστατικών υγείας από εξειδικευμένο προσωπικό στο Νησί της Σαμοθράκης?

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας