Αρχική » Zouras Farm: Στο σφυρί η μονάδα της Αλεξανδρούπολης

Zouras Farm: Στο σφυρί η μονάδα της Αλεξανδρούπολης

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ο πλειστηριασμός έχει οριστεί για την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 με τιμή πρώτης προσφοράς στα 4.882.568 ευρώ

Με τιμή πρώτης προσφοράς στα 4.882.568 ευρώ βγαίνει στο ηλεκτρονικό σφυρί η παραγωγική μονάδα της Zouras Farm στην περιοχή Αμφιτρίτη στην Αλεξανδρούπολη.

Ο πλειστηριασμός για την παραγωγική μονάδα της γνωστής πτηνοτροφικής επιχείρησης, η οποία δραστηριοποιείται στην εγχώρια παραγωγή αυγών προς κατανάλωση, έχει οριστεί για τις 22 Φεβρουαρίου 2023 με επισπεύδουσα τη doValue Greece.

Να σημειωθεί ότι η μονάδα που πρόκειται πλειστηριαστεί είναι σε πλήρη λειτουργία.

Τι βγαίνει σε πλειστηριασμό

Βεβαρημένα με δεκάδες υποθήκες και προσημειώσεις στο σφυρί βγαίνουν έξι αγροτεμάχια που έχουν συνενωθεί και αποτελούν μια ενιαία έκταση συνολικής εκτάσεως κατά τους τίτλους κτήσεως 118.387 τ.μ. ή 120.408 τ.μ. σύμφωνα με το Κτηματολόγιο.

Στην περιφραγμένη έκταση υφίστανται βιομηχανικές, βιοτεχνικές ή άλλες παραγωγικές μονάδες, και συγκεκριμένα μονάδα εκτροφής ωοτόκων ορνίθων με συγκρότημα αποθηκών, διαλογής, συσκευασίας και συντήρησης αυγών (ψυκτικοί θάλαμοι), επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, ανάπτυξης νεοσσών και τμήμα παραγωγής ζωοτροφών, συνολικού εμβαδού δόμησης 24.657,67 τ.μ..

Σύμφωνα με την έκθεση του πλειστηριασμού, οι εγκαταστάσεις ανεγέρθηκαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους σταδιακά από το έτος 1999 έως το έτος 2005 και αποτελούνται από ένα σύμπλεγμα επιμέρους κτιρίων.

Γίνεται μνεία ότι εξαιρούνται της κατάσχεσης όλα τα κινητά που βρίσκονται εντός των ως άνω κατασχεθέντων ακινήτων.

Κινήσεις συγκέντρωσης

Έχοντας απορροφήσει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid 19, ο πτηνοτροφικός κλάδος καλείται σήμερα να διαχειριστεί την αλματώδη αύξηση της ενέργειας καθώς και την αύξηση του κόστους των ζωοτροφών.

Μάλιστα προ ημερών ο κ. Θάνος Αγγελάκης, πρόεδρος και CEO της εταιρείας Αγγελάκης και πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πτηνοτροφίας Ελλάδος, προέβλεψε ότι ο κλάδος οδεύει ταχύτατα σε συγκέντρωση, εκτιμώντας ότι η πεντάδα των μεγάλων παικτών σύντομα θα γίνει τετράδα, καθώς «το 2023 θα είναι πιο δύσκολο», όπως είπε.

Από τον Χολαργό στην Αλεξανδρούπολη

Η επιχειρηματική ιστορία της καθετοποιημένης πτηνοτροφικής εταιρείας Zouras Farm ξεκινά πριν από 77 χρόνια κάπου 9 χιλιόμετρα από την Ομόνοια.

Τότε, τα αδέλφια Τριαντάφυλλος και Δημήτρης Ζούρας είχαν μισθώσει ένα κτήμα στο Χολαργό, έβαλαν μέσα λίγες όρνιθες αυγοπαραγωγής και πρόσφεραν στη γειτονιά το «εκλεκτό αυγό ημέρας».

Ένα χρόνο μετά, τα δυο αδέρφια αναλαμβάνουν την καλλιέργεια ενός κτήματος στη Μεταμόρφωση Αττικής. Εκεί εγκαθιστούν 200 νεοσσούς και πωλούν τα πρώτα αυγά πόρτα – πόρτα στο Νέο Ηράκλειο.

Σύντομα, αγοράζουν ένα κτήμα στη Μεταμόρφωση και ξεκινούν τη δική τους πτηνοτροφική επιχείρηση με 1.000 πουλάδες. Ανοίγουν δικό τους πρατήριο αυγών στη Σόλωνος 109 ενώ παράλληλα ασχολούνται και με το χονδρεμπόριο.

Το 1965 μεταφέρουν τη δραστηριότητά τους στο Καπανδρίτι Αττικής. Με συνεχείς επενδύσεις η επιχείρηση αναπτύσσεται και εκσυγχρονίζεται.

Η δεύτερη γενιά, οι γιοι του Δημητρίου Ζούρα, Κώστας, Τριαντάφυλλος και Γιάννης, αναλαμβάνουν την διοίκηση της εταιρίας στις αρχές του 1980.

Δέκα χρόνια αργότερα η εταιρεία προχώρησε στην κατασκευή πατρογονικών μονάδων, εκκολαπτηρίου και αναθρεπτηρίων στα Οινόφυτα Αττικής.

Λίγο πριν το 2000 και αφού είχε συμπληρώσει μισόν αιώνα δραστηριοποίησης στην Αττική, η Zouras Farm ακολούθησε αντίστροφη πορεία επιλέγοντας την αποκέντρωση.

Συγκεκριμένα το 1998 οι παραγωγικές μονάδες μεταφέρθηκαν στην Αλεξανδρούπολη, αφενός γιατί στην περιοχή παράγονται οι πρώτες ύλες για τις ζωοτροφές, αφετέρου γιατί έτσι θα είχε ευκολότερη πρόσβαση στις αγορές της Βαλκανικής.

Το 2011 ολοκληρώθηκε η κατασκευή μιας υπερσύγχρονης μονάδας επεξεργασίας αυγού στην Αλεξανδρούπολη. η εταιρεία στράφηκε σε ένα νέο προϊόν, το αυγό σε σκόνη, θέλοντας να αξιοποιήσει σε πρώτη φάση τα περίπου 15 εκατομμύρια τεμάχια που είτε έσπαγαν είτε είχαν μικρότερο μέγεθος από αυτά που διαθέτει στο εμπόριο.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ ο τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός της εταιρείας αφορά την οικονομική χρήση του 2016.

Πηγή: https://www.ot.gr/ (Οικονομικός Ταχυδρόμος)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας