Αρχική » Μητσοτάκης από Αλεξανδρούπολη: «Εκλογές την Ανοιξη – Θα είμαι υποψήφιος στον Έβρο για λόγους συμβολικούς»

Μητσοτάκης από Αλεξανδρούπολη: «Εκλογές την Ανοιξη – Θα είμαι υποψήφιος στον Έβρο για λόγους συμβολικούς»

από statusradio.gr
0 σχόλιο

«Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη, θα γίνουν σε χρονικό σημείο που πρακτικά θα έχουμε εξαντλήσει την τετραετία» δήλωσε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε Περιφερειακά ΜΜΕ στην Αλεξανδρούπολη. 

Οπως δηλωσε ο κ Μητσοτακης, πολλοί πίστευαν ότι η κυβέρνηση θα ενδώσει στο δημοσκοπικό πειρασμό και θα προκυρήξει εκλογές, κάτι που ο ίδιος διέψευδε κατηγορηματικά. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ουδέποτε επεδίωξε τοξικό κλίμα και εντονη αντιπαραθεση σημειωνοντας ότι οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για πόλωση. 

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση για πλήρη ένδεια θεσεων για το μέλλον της χώρας και δηλωσε ότι ο ίδιος «μπορεί να κοιτάξει τους πολίτες στα μάτια» και να πει ότι θα κάνει όσα υπόσχεται, καθώς υλοποίησε και όσα ειχε πει ότι θα έκανε το 2019

Υποψήφιος στον Έβρο

Μάλιστα, στην συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε ότι «θα είμαι υποψήφιος στον Έβρο. Επιλέγω να είμαι υποψήφιος στον Έβρο για λόγους συμβολικούς αλλά και για λόγους ουσιαστικούς. Ο Έβρος βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των μεγάλων εθνικών προκλήσεων που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά βρίσκεται και στην πρώτη γραμμή των αναπτυξιακών προκλήσεων και των αναπτυξιακών ευκαιριών που ξετυλίγονται μπροστά μας». 

«Η υποψηφιότητά μου εδώ στον Έβρο στέλνει τη δική της ξεχωριστή σημασία και είναι ενδεικτική της προσοχής που προσωπικά αποδίδω σε ολόκληρη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ειδικά στον ακριτικό Έβρο», πρόσθεσε.  

Για τα ελληνοτουρκικά 

Αναφερόμενος στην Τουρκία, ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι δε θα έχουμε θερμό επεισόδιο ωστόσο τόνισε ότι ανησυχεί για την εντεινόμενη ρητορική της Άγκυρας. 

 Όπως δήλωσε «ζητώ από την τουρκική ηγεσία να αντιληφθεί ότι η εργαλειοποίηση της εξωτερικής πολίτικης για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης δεν είναι η σωστή στρατηγική. 
Θα λεω πάντα πως όσο ενισχύουμε τα σύνορα και τις αποτρεπτικές δυνατότητες της χώρας τόσο διατεθειμένοι είμαστε να καθίσουμε  στο τραπέζι του διαλόγου  και με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο να επιλύσουμε τη μία και βασική διαφορά που είναι η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στο αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Ο πρωθυπουργός κήρυξε την έναρξη υλοποίησης της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο στην Αλεξανδρούπολη, η οποία προβλέπεται να παίξει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της ασφάλειας ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας και της ευρύτερης περιοχής της ΝΑ Ευρώπης.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας