Αρχική » Διήμερη περιοδεία Πρωθυπουργού στη Θράκη

Διήμερη περιοδεία Πρωθυπουργού στη Θράκη

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επισκέπτεται σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σήμερα το πρωί, ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Ξάνθη, ενώ στις 13:30, θα παραστεί στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Θράκης, στο ξενοδοχείο «Chris and Eve Mansion» στην Κομοτηνή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στις 19:00 σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Στην Αλεξανδρούπολη το Σάββατο ο πρωθυπουργός

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου, στις 09:00, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα Περιφερειακά ΜΜΕ στην Αλεξανδρούπολη.

Στις 11:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή έναρξης κατασκευής της Μονάδας Ηλεκτροπαραγωγής Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση θα δώσει το σήμα εκκίνησης για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών της μονάδας «Ηλεκτροπαραγωγή Αλεξανδρούπολης».

Παρόντες θα είναι και οι εκπρόσωποι των τριών ενεργειακών ομίλων που συμπράττουν στη μονάδα: Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γεώργιος Στάσσης, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Ιωάννης Παπαδόπουλος και Κωνσταντίνος Ξιφαράς και ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Κοπελούζου, Χρήστος Κοπελούζος.

Πότε θα είναι έτοιμη η νέα μονάδα

Οι τρεις όμιλοι προχώρησαν πρόσφατα σε συμφωνία για το μετοχικό σχήμα της μονάδας «Ηλεκτροπαραγωγή Αλεξανδρούπολης», για την κατασκευή και εκμετάλλευση νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο φυσικό αέριο, στην Αλεξανδρούπολη.

Η κατασκευή της νέας μονάδας, που αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2023 και να είναι έτοιμη στο τέλος του 2025, θα αποτελεί ακόμη ένα εργαλείο της Ελλάδας στην προσπάθεια για πλουραλισμό στο ενεργειακό μείγμα και στην επίτευξη των στόχων της ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Μήνυμα κατά του τουρκικού αναθεωρητισμού και παρουσίαση του κυβερνητικού έργου

Η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ανατολική Μακεδονία, είναι ιδιαίτερης βαρύτητας, καθώς αναμένεται να συνδυάσει τα μηνύματα κατά του τουρκικού αναθεωρητισμού με την παρουσίαση ενός κυβερνητικού έργου.

Η νέα επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Θράκη δεν έχει μόνο προεκλογικό άρωμα, αλλά και έναν συμβολικό χαρακτήρα, σε μια περίοδο που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι «στο κόκκινο», με τους Τούρκους να προκαλούν συνεχώς εντάσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια οι Τούρκοι έχουν ψηλά στην ατζέντα το θέμα περί «Δυτικής Θράκης» και συνεχώς θέτουν ζήτημα «τουρκικής» μειονότητας, η οποία κατά τα λεγόμενα τους, καταπιέζεται καθώς «η Ελλάδα παραβιάζει συνεχώς τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας».

Για τους ίδιους λόγους, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να μεταβεί την ημέρα των Θεοφανίων στη Γαύδο. Η κίνηση αυτή ήταν ένα σαφές μήνυμα στη γείτονα ότι η Ελλάδα δεν απεμπολεί κανένα κυριαρχικό της δικαίωμα, παρά το μπαράζ των απειλητικών δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων.

Η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη σηματοδοτεί και την αρχή υλοποίησης του εκλογικού σχεδίου, που έχει καταρτίσει το Μέγαρο Μαξίμου. Ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το κυβερνητικό έργο, σε τομείς όπως η οικονομία, η στήριξη των πολιτών, η αναβάθμιση του ρόλου της χώρας διεθνώς, μιλώντας με τους πολίτες της περιοχής, αλλά και παραχωρώντας συνέντευξη τύπου, δίνοντας το έναυσμα της εκλογικής ετοιμότητας.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας