Αρχική » Ευκαιρία…

Ευκαιρία…

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Αναμένοντας τον νέο τούρκο πρόξενο, αναθάρρησαν, όσοι βγήκαν από το κάδρο και προφανώς προσπαθούν να κάνουν εκ νέου μια προσπάθεια. Ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν προσπαθει να βρει… μουσική καρέκλα στη «νέα σκηνή», που όμως καθόλου νέα δεν είναι…

Και μπορεί να το ξέρει ο Οντέρ, αλλά αρέσκται να δείχνει ότι δεν το βάζει κάτω…

Οπότε, άδραξε την ευκαιρία να επιδείξει τις γνώσεις του στην τουρκική επεκτατική πολιτική την οποία ακολουθεί η «επιχείρηση» που συνήθως αυτοαποκαλείται (κυρίως προσφωνείται) «εκπρόσωποι της μειονότητας».

Ήταν 7 Νοεμβρίου, όταν με ερώτησή του στη Βουλή ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης απέδιδε την πυρκαγιά που βρισκόταν εν εξελίξει στο Παπίκιο στα παράνομα μεταναστευτικά ρεύματα ποι διέρχονται από τον ορεινό όγκο της Ροδόπηε ζητώντας την άμεση υλοποίηση της δέσμευσης για πρόσληψη 100 συνοριοφυλάκων στον Νομό Ροδόπης.

Μάλιστα ο βουλευτής πρότεινε μέρος των εν λόγω προσλήψεων να αφορά πομάκους κατοίκους της περιοχής, αναφέροντας πως «η άξιοποίηση στελεχών από τον τοπικό πομακικό πληθυσμό θα λειτουργούσε αποτελεσματικά, διότι αυτοί οι μουσουλμάνοι του ορεινού όγκου γνωρίζουν καλύτερα τις περιοχές τους, τις οποίες κα θέλουν να φυλάξουν από κινδύνους και απειλές».

Ο όρος «πομακικός» για την «επιχείρηση» είναι… κόκκινο πανί. Ο Οντέρ έγινε… «Τούρκος», αποδοκιμάζοντας και χαρακτηρίζοντας… «εθνικά επικίνδυνη» την πρόταση του πρώην υπουργού.

Το σουρεάλ που ζούμε στη Θράκη, που όμως είναι καθρέφτισμα όλης της χώρας, σηκώνει τέτοιου τύπου δηλώσεις από… τέτοιου τύπου ταγούς. Ο δήμαρχος έκανε μια σαλάτα (όπως κάνουν όλοι) με τη Συνθήκη της Λωζάννης και το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και τη… σέρβιρε με δόξα και τιμή (όπως την αντιλαμβάνεται), πατρονάροντας μάλιστα τον υπουργό, επισημαίνοντας πως τέτοιου είδους «ανέμελες προσεγγίσεις»… «υποβαθμίζουν το υπόβαθρο και την πορεία του κ. Στυλιανίδη».

Γεγονός είναι ότι έχουμε χάσει το μέτρο…

Έλλη Μητακίδου

Πηγή: Εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας