Αρχική » Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου: Κάλεσμα σε απεργία την Τετάρτη

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου: Κάλεσμα σε απεργία την Τετάρτη

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου καλεί τα σωματεία μέλη του και όλους τους εργαζόμενους του Έβρου στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη 09 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 11:00 το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Ν. Έβρου.

Οι τιμές στην ενέργεια, τα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης εκτοξεύονται σε επίπεδα που οδηγούν εκατομμύρια εργαζόμενους στη φτώχεια, ενώ την ίδια ώρα Κυβέρνηση, «αναλυτές» και κεντρικοί τραπεζίτες μας λένε ότι η αύξηση των μισθών δεν είναι αποδεκτή λύση για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Ως αντίμετρο προτείνουν τη συνέχιση της «εξόρυξης» πλούτου από τα πορτοφόλια των φτωχών, πλούτος που με άνεση παραδίδεται σε μικρό αριθμό κυρίαρχων πολυεθνικών, που εν συνεχεία τον αναδιανέμουν στους εαυτούς τους σε βάρος των ανθρώπων και του πλανήτη.

Τους απαντάμε ότι οι μισθοί δεν είναι η αιτία του πληθωρισμού. Οι ισχυρισμοί τους συνιστούν καθαρά και απλά μισθολογική καταστολή που πρέπει να σταματήσει. Οι εργαζόμενοι είναι τα θύματα αυτής της κρίσης αύξησης του κόστους ζωής, με την αξία των μισθών να μειώνεται ενώ οι τιμές των καθημερινών αγαθών αυξάνονται. Αυτό αυξάνει τις υπάρχουσες ανισότητες, με τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους και τα ευάλωτα άτομα να πλήττονται περισσότερο.

Συμμετέχουμε όλοι μαζικά και δίνουμε δυναμικό παρών στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Έβρου την Τετάρτη 09 Νοέμβριου 2022 στις 11:00 π.μ. μπροστά στο κτήριο του Εργατ/κού Κέντρου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο Του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Έβρου

Ο  Πρόεδρος                             Ο Γεν. Γραμματέας

Ασπιώτης Ευστάθιος                     Μουσουνάκης Άνθιμος

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας