Αρχική » Δημοσχάκης προς Υπ. Περιβάλλοντος κι Ενέργειας: Επαναφέρει το ζήτημα του ΠΔ για τις καλύβες στο Δέλτα του Έβρου

Δημοσχάκης προς Υπ. Περιβάλλοντος κι Ενέργειας: Επαναφέρει το ζήτημα του ΠΔ για τις καλύβες στο Δέλτα του Έβρου

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προέβη (21/11) ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, αποστέλλοντας επιστολή προς την ηγεσία του Υπ. Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, θέτοντας εκ νέου το ζήτημα της αναμενόμενης έκδοσης του ρυθμιστικού Προεδρικού Διατάγματος το οποίο θα ορίζει το καθεστώς λειτουργίας στο Δέλτα του Έβρου. 

Σε συνέχεια κοινοβουλευτικών του παρεμβάσεων, με επιστολές & γραπτές ερωτήσεις, διασφαλίστηκε με σχετική Τροπολογία η οποία συμπεριελήφθη στο Ν/Σ του Υπ. Ανάπτυξης κι Επενδύσεων του περασμένου έτους, η απαραίτητη χρονική παράταση ενός (1) έτους, έως ότου εκδοθεί το ΠΔ το οποίο θα αποτελέσει τον Κανονισμό Λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού του Δέλτα του ποταμού Έβρου, αποτρέποντας μάλιστα την κατεδάφιση των κατασκευών (καλύβες) της περιοχής του Δέλτα, η οποία φέρει εθνική σημασία.

Δεδομένου, ότι η ως άνω χρονική παράταση έχει ήδη εκπνεύσει στις 3η Νοεμβρίου 2022, ο βουλευτής επαναφέρει το ζήτημα προτείνοντας να δοθεί νέα χρονική παράταση με σχετική νομοθετική πρόβλεψη στην προσεχή νομοθετική πρωτοβουλία του αρμόδιου Υπουργείου.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ως σημαντικό, προτού εκδοθεί το ΠΔ, να προηγηθεί μία σύσκεψη μεταξύ της ηγεσίας και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπ. Περιβάλλοντος με θεσμικούς παράγοντες της περιοχής, προκειμένου να συζητηθεί το νομοθετικό πλαίσιο που πρέπει να διέπει τις υπάρχουσες κατασκευές (Καλύβες) στην περιοχή του Δέλτα του Έβρου, ώστε να συμπεριληφθούν εν συνόλω και αυτές στο σχετικό ΠΔ.

Ακολουθεί η Επιστολή:

ΠΡΟΣ :

1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΚΩΣΤΑ ΣΚΡΕΚΑ

2.ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΝΙΚΟ ΤΑΓΑΡΑ

3. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΓΙΩΡΓΟ ΑΜΥΡΑ

4. Γ Γ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ, ΠΕΤΡΟ ΒΑΡΕΛΙΔΗ

ΘΕΜΑ : ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ Π.Δ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΈΒΡΟΥ!!!

ΥΠΑΛΛΑΚΤΙΚΗ & ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΝΕΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ!!

Αξιότιμε Υπουργέ,

Αξιότιμοι Υφυπουργοί,

Αξιότιμε Γ Γ,

Σε συνέχεια κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων, γραπτών επιστολών και συσκέψεων, διασφαλίστηκε & πέρσι η αναγκαία νομοθετική ρύθμιση, με την οποία οι Καλύβες στο Δέλτα του Έβρου παρέμειναν εν ζωή!!

Με το υπ’ αριθμ. 4643/2019 (άρθρ.56) του Υπ. Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, που κατατέθηκε στο πλαίσιο συζήτησης και ψήφισης του Ν/Σ του Υπ. Ανάπτυξης κι Επενδύσεων (9/12/2021), διασφαλίστηκε  εκ νέου η αναγκαία χρονική παράταση ενός (1) έτους για την έκδοση του Π.Δ.

Δεδομένου ότι η ως άνω χρονική παράταση που διασφαλίστηκε έχει ήδη εκπνεύσει την 3η Νοεμβρίου 2022, καθίσταται επιτακτικό να δοθεί νέα χρονική παράταση έως ότου ολοκληρωθεί οριστικά το σχετικό ρυθμιστικό  Π.Δ που θα αφορά στην λειτουργία της περιοχής !

Σε συνέχεια της εκπεφρασμένης πρόθεσης του Υπουργείου δια στόματος του Υφυπουργού Γ.Αμυρά κατά την πρόσφατη συνάντηση με θεσμικούς εκπροσώπους του Έβρου, ότι θα υπάρξει νομοθετική επίλυση του ζητήματος της χρονικής παράτασης επανέρχομαι στο ζήτημα της νέας χρονικής παράτασης. 

Προτείνω στο πλαίσιο της συζήτησης του Ν/Σ του Υπ. Περιβάλλοντος κι Ενέργειας που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων την προσεχή Τετάρτη 23/11/2022, όπως τακτοποιηθεί το ως άνω ζήτημα με την τροποποίηση του άρθρ.56 υπ’ αριθμ. 4643/2019 Νόμου του Υπ. Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αναγκαία χρονική παράταση μέχρι την έκδοση του ρυθμιστικού Π.Δ.

Παράλληλα, κρίνεται αναγκαία προτού εκδοθεί οριστικά το Ρυθμιστικό Π.Δ η σύγκληση σύσκεψης μεταξύ της ηγεσίας και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπ. Περιβάλλοντος με θεσμικούς παράγοντες της περιοχής, προκειμένου να συζητηθεί το νομοθετικό πλαίσιο που πρέπει να διέπει τις υπάρχουσες κατασκευές (Καλύβες) στην περιοχή του Δέλτα του Έβρου, ώστε να συμπεριληφθούν και αυτές στο σχετικό ΠΔ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας