Αρχική » Ορεστιάδα: Ξεκινά η επισκευή της Ιρλανδικής Διάβασης Καστανεών

Ορεστιάδα: Ξεκινά η επισκευή της Ιρλανδικής Διάβασης Καστανεών

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Υπογράφηκε τη Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022, από το Δήμαρχο Ορεστιάδας Μαυρίδη Βασίλειο και τη νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Επισκευή της Ιρλανδικής Διάβασης Καστανεών Δήμου Ορεστιάδας, προϋπολογισμού 665.000 € με το σύνολο της χρηματοδότησης να προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Υποδομών.

rbt

Τον Μάρτιο του 2018 λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων επήλθε η θραύση τμήματος στον κεντρικό άξονα της διάβασης που διασχίζει τον ποταμό Άρδα καθιστώντας τη μη λειτουργική διακόπτοντας την κυκλοφορία επί της αγροτικής οδού σύνδεσης του ευρύτερου  αγροτικού χώρου με τον οικισμό Καστανιές.

Ξεκίνησε ένας αγώνας, από την Δημοτική Αρχή ώστε να γίνει η επισκευή της τσιμεντοδιάβασης. Διαπιστώνοντας την αδυναμία εξεύρεσης λύσης, ο Δήμος Ορεστιάδας ζήτησε τη χρηματοδότηση και τη διεκπεραίωση των διαγωνιστικών και κατασκευαστικών διαδικασιών.

Το 2020, το Υπουργείο Υποδομών ενέκρινε το ποσό των 500.000 € ( 50.000 € για τη μελέτη του έργου και 450.000 € για την κατασκευή του). Η μελέτη παραδόθηκε το 2021 και από την οποία προέκυπτε ότι η χρηματοδότηση των 450.000 € δεν ήταν επαρκής.

Ζητήθηκε επιπλέον χρηματοδότηση, η οποία και εγκρίθηκε από τον Υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή.

Στη συνέχεια, με εξασφαλισμένη πλέον τη χρηματοδότηση κατασκευής του έργου, υλοποιήθηκε η διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή αναδόχου (πολύμηνης διάρκειας)

Το έργο περιλαμβάνει:

1. Tην ανακατασκευή του σώματος της ιρλανδικής διάβασης σε μήκος 76μ., πλάτος καταστρώματος κυκλοφορίας 7,0μ. και πλάτος βάσης 12μ.

2. Tην κατασκευή έργων προστασίας της κοίτης στα ανάντη της ροής του ποταμού (δυτικά της διάβασης) σε μήκος 20μ. και πλάτος 76μ.

3. Tην κατασκευή έργων προστασίας της κοίτης στα κατάντη της ροής του ποταμού (ανατολικά της διάβασης) σε μήκος 60μ. και πλάτος 76μ.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα αποκατασταθεί η οδική διασύνδεση της Κοινότητας των Καστανεών με την αυτή των Μαρασίων που είναι χρήσιμη όχι μόνο για τους αγρότες και τους κατοίκους της περιοχής αλλά και για τους επισκέπτες.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας