Αρχική » ΚΚΕ: Nord Stream, LNG και ιμπεριαλιστικές «λυκοσυμμαχίες» δημιουργούν ανησυχία και κίνδυνους για τον λαό

ΚΚΕ: Nord Stream, LNG και ιμπεριαλιστικές «λυκοσυμμαχίες» δημιουργούν ανησυχία και κίνδυνους για τον λαό

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Μόνη λύση αποτελεί η αξιοποίηση όλων των ενεργειακών πηγών της χώρας μας με κεντρικό σχεδιασμό που θα παίρνει υπόψη του τις ανάγκες του λαού και την προστασία του περιβάλλοντος λέει το ΚΚΕ και αναφέρεται στον αγωγό NORD STREAM ως ενέργεια δολιοφθοράς και όχι ως κάποιο ατύχημα. Κλείνει λέγοντας ως το επιχείρημα «όπου υπάρχουν αγωγοί δεν γίνεται πόλεμος» που ακουγόταν κατά κόρο την εποχή κατασκευής του αγωγού ΤΑP φαίνεται να καταρρέει.

Αναλυτικά η επιστολή:

Όλοι πλέον παραδέχονται ότι οι εκρήξεις στους αγωγούς NORD STREAM δεν αποτελούν κάποιο ατύχημα αλλά ενέργεια δολιοφθοράς. Ανεξάρτητα από το ποιος ευθύνεται για αυτό το γεγονός, μεγαλώνουν οι ανησυχίες μας για την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή μας με την κατασκευή του σταθμού LNG.
Πέρα από όλους τους άλλους κινδύνους που ελλοχεύουν για το περιβάλλον και τους κατοίκους της περιοχής για τους οποίους έχουμε αναλυτικά αναφερθεί και στην θεματική εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε στις αρχές του περασμένου Ιούλη (αλιεία, θαλάσσιο περιβάλλον, έκλυση μεθανίου, κτλ) η ανησυχία και για πρόκληση δολιοφθοράς με τεράστιο κόστος για την περιοχή μας σε όλους τους τομείς αυξάνεται. Αντίστοιχα καταρρέει και το επιχείρημα «όπου υπάρχουν αγωγοί δεν γίνεται πόλεμος» που ακουγόταν κατά κόρο την εποχή κατασκευής του αγωγού ΤΑP.
Ταυτόχρονα αποδεικνύεται ότι όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί δεν λύνουν το πρόβλημα της ενεργειακής φτώχειας για το λαό, συνολικά για τους λαούς. Μόνη λύση αποτελεί η πρόταση του ΚΚΕ για αξιοποίηση όλων των ενεργειακών πηγών της χώρας μας με κεντρικό σχεδιασμό που θα παίρνει υπόψη του τις ανάγκες του λαού και την προστασία του περιβάλλοντος. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε το λαό να παλέψει γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό σε συμπόρευση με το ΚΚΕ στον δρόμο της ανατροπής.
Τελικά αυτό που επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά είναι ότι οι λαοί όχι μόνο δεν είναι εξασφαλισμένοι μέσα στις ιμπεριαλιστικές «λυκοσυμμαχίες», όπου συμμετέχουν η αστική τάξη και οι κυβερνήσεις της, αλλά αντίθετα οι κίνδυνοι γι’ αυτούς μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα.
Αλεξανδρούπολη, 2/10/2022

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας