Αρχική » Συνάντηση κλιμακίου ΚΚΕ με αλιείς Έβρου

Συνάντηση κλιμακίου ΚΚΕ με αλιείς Έβρου

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας της Τομεακής Επιτροπής Έβρου του ΚΚΕ, το Σάββατο 3/9, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο των αλιέων Έβρου Σαρίκα Δημήτρη και το μέλος του ΔΣ Καραβέτη Παναγιώτη. Εκ μέρους του ΚΚΕ συμμετείχαν ο Μιχαηλίδης Σιδέρης, Γραμματέας της ΤΕ και ο Τριαντάφυλλος Φωτιάδης, αντιπλοίαρχος εν αποστρατεία του πολεμικού ναυτικού και στέλεχος του Κόμματος.

Ο πρόεδρος των αλιέων Έβρου μετέφερε την αγωνία του για το μέλλον των 250 αλιέων της Αλεξανδρούπολης, καθώς η κατάσταση για τους ίδιους όσο πάει και δυσχεραίνει. Εκτός από τα κοινά προβλήματα του κλάδου (αύξηση των τιμών του πετρελαίου, μη καταβολή μέχρι και σήμερα των αποζημιώσεων για την πανδημία), βρίσκονται αντιμέτωποι και με τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αλιείς της περιοχής, με την ασύδοτη παράνομη αλιεία από τους Τούρκους ψαράδες και τις αθρόες εισαγωγές ψαριών από Τουρκία που αποτελούν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα αυτής της δραστηριότητας.

Παράλληλα, μεγαλώνει η ανησυχία τους για τις επιπτώσεις στο θαλάσσιο οικοσύστημα και στην αλιεία, από την εγκατάσταση των δύο πλωτών σταθμών υγροποιημένου αερίου  (FSRU) αλλά και την επικείμενη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών μέσα στην θάλασσα του Θρακικού πελάγους.

Στη συζήτηση τα στελέχη του ΚΚΕ ενημέρωσαν για την δραστηριότητα του ΚΚΕ μέσα στην Βουλή αλλά και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την υπεράσπιση του μέλλοντος των Ελλήνων αλιέων. Ταυτόχρονα επισήμαναν τις ανησυχίες τους για την «συνύπαρξη» της Νατοϊκής βάσης και της ιχθυόσκαλας στον ίδιο χώρο, με τον άμεσο κίνδυνο ακόμη και κλεισίματός της και μεταφοράς των παράκτιων αλιέων που πουλούν τα εμπορεύματα τους σε άγνωστο χώρο αλλά και την πιθανότητα «ατυχήματος» με άγνωστες συνέπειες, καθώς και την μετατροπή όλης της περιοχής σε στόχο αντιποίνων στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που φουντώνουν. Υπογράμμισαν δε πως αποτελεί μονόδρομο η αγωνιστική συμπόρευση των αυτοαπασχολούμενων αλιέων με τους εργαζόμενους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τα σχέδια μετατροπής της περιοχής μας σε Νατοϊκό ορμητήριο.

Στο τέλος της συνάντησης από την πλευρά του ΚΚΕ υπήρξε η δέσμευση για την συνέχιση της ανάδειξης των προβλημάτων των αλιέων, ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος επισήμανε το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει συνεργασία μεταξύ του ΚΚΕ και του Συλλόγου και ευχαρίστησε για την ως τώρα προβολή των προβλημάτων.

5/9/2022

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας