Αρχική » Σχόλιο της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ για τα επενδυτικά σχήματα στην ιδιωτικοποίηση του Ο.Λ.Α.

Σχόλιο της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ για τα επενδυτικά σχήματα στην ιδιωτικοποίηση του Ο.Λ.Α.

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Η ανακοίνωση των επενδυτικών σχημάτων που κατέθεσαν προσφορές στο ΤΑΙΠΕΔ για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (Ο.Λ.Α.) συνοδεύτηκε από την παρουσία στην Αλεξανδρούπολη του αμερικανού πρέσβη, κυβερνητικών και στρατιωτικών παραγόντων, αλλά και πολυπληθούς αντιπροσωπείας του αμερικανικού οργανισμού εθνικής ασφάλειας “BENS”, εξασφαλίζοντας, ότι αυτό το «πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο», θα συνεχίσει να παίζει τον αναβαθμισμένο ρόλο του στα ΑμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια.

Κόντρα στο κλίμα ευφορίας, υποτιθέμενης ασφάλειας και ανάπτυξης που θέλουν να καλλιεργήσουν στο λαό της περιοχής όλα τα κόμματα του ΝΑΤΟϊκού τόξου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, κλπ) η πραγματικότητα μόνο ανησυχία δημιουργεί.

Και αυτό γιατί την ίδια ώρα:

– ο πόλεμος στην Ουκρανία κλιμακώνεται με το διάγγελμα Πούτιν που προβλέπει προσάρτηση του 20% των εδαφών της Ουκρανίας, μερική επιστράτευση και απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων ως απάντηση στη μεταφορά και χρήση δυτικών όπλων από την κυβέρνηση Ζελένσκι.

– ο Κινέζος πρόεδρος δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του πρέπει να ετοιμάζονται για πραγματικό πόλεμο.

– ο Ερντογάν παραληρούσε στη ΓΣ του ΟΗΕ βάζοντας όλη την γκάμα των διεκδικήσεων της τουρκικής άρχουσας τάξης σε βάρος Ελλάδας και Κύπρου.

Οι μύθοι της ασφάλειας και της ανάπτυξης καταρρέουν με πάταγο. Το σύνθημα «Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών, ούτε ορμητήριο, ούτε στόχος των ιμπεριαλιστών» είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Καλούμε το λαό της περιοχής να δυναμώσει την πάλη του σε συμπόρευση με το ΚΚΕ γιατί οι εξελίξεις γίνονται ολοένα και πιο επικίνδυνες.

Αλεξανδρούπολη 23/09/2022

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας