Αρχική » Κλιμάκιο του ΚΚΕ σε πλημμυρισμένα χωριά της περιοχής

Κλιμάκιο του ΚΚΕ σε πλημμυρισμένα χωριά της περιοχής

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Περιοδεία στις περιοχές της Ορεστιάδας που προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση του Σαββάτου πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ, στο οποίο συμμετείχαν ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ,  ο Γραμματέας της ΟΠ ΑΜΘ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Διονύσης Κλάδης και ο  Κώστας Ζαλουφλής, μέλος της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ και εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Ορεστιάδας.

Το κλιμάκιο περιόδευσε στα χωριά Νεοχώρι και Λεπτή όπου καταγράφονται οι μεγαλύτερες καταστροφές, όπου συναντήθηκε με τους προέδρους των αντίστοιχων κοινοτήτων αλλά και με τους κατοίκους και τους αγρότες, των οποίων οι περιουσίες και οι καλλιέργειες καταστράφηκαν μέσα στις λάσπες, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε και στο Αντλιοστάσιο του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ) Ορεστιάδας.

Συγκεκριμένα, το πέρασμα της κακοκαιρίας «Genesis» σε μια περιοχή με κρίσιμη έλλειψη έργων ουσιαστικής αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας άφησε πίσω της δεκάδες πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα αλλά και χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών σιταριού, ηλιόσπορου, βαμβακιού και καλαμποκιού κατεστραμμένα.

Όπως μετέφεραν οι κάτοικοι στο κλιμάκιο του Κόμματος, το ρέμα που ξεκινάει από το χωριό Βάλτος φούσκωσε, καθώς τα κανάλια δεν ήταν καθαρισμένα, με τα ορμητικά νερά να πλημμυρίζουν τουλάχιστον 4 σπίτια στο Νεοχώρι και άλλα περίπου 30 στη Λεπτή, καταστρέφοντας οικοσκευές και αγροτικά μηχανήματα και πνίγοντας δεκάδες οικόσιτα ζώα.

Οι αγρότες έκαναν λόγο για πλήρη καταστροφή στις καλλιέργειές τους, με τις πρώτες εκτιμήσεις να ανέρχονται στις 2-3 χιλιάδες στρέμματα, ενώ ανέδειξαν την κακή κατάσταση του αντλιοστασίου του ΓΟΕΒ, στο οποίο δεν λειτουργεί καμία αντλία απάντλησης όμβριων υδάτων, που είχε ως αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί με δυσκολίες μια εξωτερική αντλία.

Η πυροσβεστική Υπηρεσία Ορεστιάδας, δέχθηκε 18 κλήσεις εκ των οποίων πραγματοποίησε 16 απεγκλωβισμούς κατοίκων κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Κλιμάκιο της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ, βρέθηκε το πρωί της Κυριακής στο πλευρό των πληγέντων, διεκδικώντας άμεσα και ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης, καταγραφής των ζημιών και αποζημίωσής τους στο 100%. Διεκδικεί επίσης για μια ακόμα φορά άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας. 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας