Αρχική » Λαμπρότερη η φετινή γιορτή της Αλεξανδρούπολης

Λαμπρότερη η φετινή γιορτή της Αλεξανδρούπολης

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Μάλλον προς καθιέρωση οδεύει, η κορυφαία εκδήλωση των Ελευθερίων της Αλεξανδρούπολης, να γίνεται κάθε χρόνο στην παραλιακή λεωφόρο και όχι στον κεντρικό δρόμο της πόλης.

Η απόφαση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, φαίνεται ότι είχε την αποδοχή των Αλεξανδρουπολιτών, που για πρώτη φορά φέτος απήλαυσαν την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, στην παραλιακή Λεωφόρο Βασιλέως Αλεξάνδρου. Προφανώς οι άλλες δύο παρελάσεις του έτους, θα διεξάγονται παραδοσιακά στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, αφού συνήθως οι καιρικές συνθήκες του Μαρτίου και του Οκτωβρίου δεν ευνοούν την διοργάνωση στην παραλία. Έτσι με φόντο τον Φάρο, το έμβλημα της πόλης, την απεραντοσύνη της θάλασσας και σύμμαχο τον καλό ανοιξιάτικο καιρό, οι Αλεξανδρουπολίτες με αίσθημα ενθουσιασμού και εθνικής συγκίνησης χειροκρότησαν την παράδοση, την πολιτιστική δημιουργία των συλλόγων, την ομορφιά και την αισιοδοξία της νεολαίας και φυσικά την περηφάνια του Ελληνικού Στρατού. Οι “συντηρητικές ενστάσεις” που εκφράστηκαν από αρκετούς, για την πρωτότυπη αλλαγή στην τοποθεσία της παρέλασης, είναι απλώς ένας “απόηχος” πια.

Την Κυβέρνηση στην παρέλαση της 14ης Μαϊου στην Αλεξανδρούπολη, εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για τη Μακεδονία και τη Θράκη, Σταύρος Καλαφάτης ενώ παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος και όλοι οι βουλευτές του Έβρου. Επίσης την παρέλαση παρακολούθησε ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης. Η παρέλαση, τόσο εξαιτίας του γεγονότος ότι φέτος η συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων ήταν αυξημένη, αλλά και εξαιτίας της μεγαλύτερης διαδρομής, διήρκησε λίγο περισσότερο από ότι συνήθως.

Σε κάθε περίπτωση, η Αλεξανδρούπολη γιόρτασε φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα την απελευθέρωσή της, με την αισιοδοξία της Άνοιξης και την προσμονή της αναπτυξιακής ελπίδας, αφού τόσα πολλά ακούστηκαν σχετικά, τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες από τους υψηλόβαθμους επισκέπτες της.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας