Αρχική » Χωρίς μάσκα από 1ης Ιουνίου σε καταστήματα, αεροπλάνα, τρένα και ΚΤΕΛ

Χωρίς μάσκα από 1ης Ιουνίου σε καταστήματα, αεροπλάνα, τρένα και ΚΤΕΛ

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Παραμένει υποχρεωτική σε νοσοκομεία, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, δομές Υγείας και στις αστικές συγκοινωνίες

Ενα διαφορετικό καλοκαίρι θα είναι το φετινό, συγκριτικά τουλάχιστον με τα προηγούμενα δυο, καθώς από 1η Ιουνίου μπαίνει οριστικό τέλος και στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους. Παρ’ όλα αυτά, τόσο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και η επιστημονική κοινότητα επαναλαμβάνουν πως η άρση δεν είναι… υποχρεωτική, συνιστώντας σε ευάλωτα άτομα να εκτιμούν τον κίνδυνο, προφυλάσσοντας αναλόγως τον εαυτό τους.

Μετά το «πράσινο φως» της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, τα μέλη της οποίας συνεδρίασαν, ο Θάνος Πλεύρης σε ανακοινώσεις του διευκρίνισε πως η μάσκα καταργείται και στα αεροπλάνα αλλά και στις υπεραστικές συγκοινωνίες όπου υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως τα τρένα και τα ΚΤΕΛ. Και πρόσθεσε πως οι ίδιες ελευθερίες ισχύουν και για τους εργαζόμενους στους χώρους αυτούς. Αντιθέτως. η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική σε νοσοκομεία, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και άλλες δομές Υγείας. Αντίστοιχα, οι επιβάτες που χρησιμοποιούν αστικές συγκοινωνίες θα συνεχίσουν να κάνουν χρήση της λόγω συγχρωτισμού.

Η κατάργηση του μέτρου έχει χρονική ισχύ έως τις 15 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα επαναξιολογηθεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη εβδομάδα η Επιτροπή θα εξετάσει τα δεδομένα και συνεπακόλουθα θα εισηγηθεί τι πρέπει να εφαρμοστεί σε εκπαιδευτικές μονάδες και πλοία.

Εξάλλου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 4.626 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 19 απώλειες, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγράφει συνολικά 29.619 θάνατοι. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται δι-ασωληνωμένοι μειώνεται σταθερά, αγγίζοντας τους 61.

ΜΑΡΘΑ ΚΑΪΤΑΝΙΔΗ

Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας