Αρχική » Αλεξανδρούπολη : Πέντε μοναδικά ξωκλήσια … καταφύγια ψυχής!

Αλεξανδρούπολη : Πέντε μοναδικά ξωκλήσια … καταφύγια ψυχής!

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Είναι αμέτρητα, κρυμμένα, μικρά, απομονωμένα  και το καθένα με την ιστορία του. Οι επισκέπτες τους είναι λίγοι, συνήθως οι ίδιοι και οι ίδιοι που με μεράκι και αγάπη τα φροντίζουν σαν καταφύγια για ψυχική ηρεμία και επικοινωνία με τον Θεό! Κάποια βρίσκονται πολύ κοντά μας και κάποια άλλα θέλουν λίγο κόπο για να τα φτάσουμε, όχι άδικα!!!  Ανοιχτά για κάθε ψυχή, κάθε ώρα, κάθε μέρα!

  • Άγιος Εύπλους, Αλεξανδρούπολη

Μπορεί να αποτελεί το τέλος μιας διαδρομής, αλλά στην δική μας περίπτωση ανοίγει αυτή τη βόλτα!  Όπως και για τους ναυτικούς (μιας άλλης εποχής) πριν από κάθε ταξίδι τους.  Το εκκλησάκι χτίστηκε το 1997, δίπλα στο λιμάνι της πόλης, πανομοιότυπο με αυτό του Αγίου Εύπλου της Αίνου, με προτροπές του συλλόγου «Ελληνομουσείο Αίνου» της Αλεξανδρούπολης  για να τους θυμίζει τις ρίζες τους.

  • Προφήτης Ηλίας, Παλαγία

Ανάμεσα στα δέντρα, περιποιημένο και καθαρό, αναμένει κάθε επισκέπτη να ανάψει ένα κεράκι και να προσευχηθεί για τους αγαπημένους του. Χτίστηκε με χρηματοδότηση της οικογένειας Ξενιτίδη το 1965 για τους δικούς τους αγαπημένους. Η επιγραφή εξηγεί τα πάντα…

  • Αγία Τριάδα, Παλαγία

Καλά κρυμμένη μέσα στα δέντρα, χτισμένη το 1903 με θέα λίγα σπίτια ενός τόπου ερημωμένου πια και καταπράσινες πλαγιές. Ο μόνος ήχος που ακούγεται είναι το κελάηδισμα των πουλιών.

  • Άγιος Γεώργιος, Πόταμος

Ο ναός αυτός οικοδομήθηκε το 1804 από Βούλγαρους Χριστιανούς που εκείνη την εποχή κατοικούσαν εδώ. Παρόλο που το χωριό Πόταμος εγκαταλείφθηκε, η εκκλησία σχεδόν 3 αιώνες μετά, λειτουργεί ακόμα!

  • Άγιοι Θεόδωροι, Άβαντα

Το παρεκκλήσι είναι διαμορφωμένο στο εσωτερικό ενός σπηλαίου, με βυζαντινές τοιχογραφίες που χρονολογούνται από τον 11ο και 13ο αιώνα. Βρίσκεται σε μια πανέμορφη, κατάφυτη τοποθεσία, με το ρέμα «Ειρήνη», τις γραμμές του τρένου και τα μεγάλα επιβλητικά βράχια να μας δίνουν εντυπωσιακές εικόνες!

Στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων θα αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο και  προσοχή σε επόμενη  βόλτα μας…

Φωτογραφία – κείμενο : Τζένη Σαλβάνου

Follow @Tzeni Salvanou

Δείτε επίσης : https://statusradio.gr/2022/03/alexandroypoli-photo-spots/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας