Αρχική » Α. Δημοσχάκης: «Αλλαγή του τόπου διεξαγωγής αθλητικών εξετάσεων για εισαγωγή στο Πυροσβεστικό»

Α. Δημοσχάκης: «Αλλαγή του τόπου διεξαγωγής αθλητικών εξετάσεων για εισαγωγή στο Πυροσβεστικό»

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε κοινοβουλευτική αναφορά στο Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, διαβιβάζοντας την επιστολή ενός πατέρα και κατοίκου του Έβρου.

Το θιγόμενο ζήτημα αφορά, την Προκήρυξη του Πυροσβεστικού Σώματος 2022 σύμφωνα με την οποία οι υποψήφιοι υποχρεούνται να μεταβούν αποκλειστικά στον Ν.Αττικής προκειμένου να δοκιμαστούν σε μία πρόσθετη αθλητική δοκιμασία, παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη δοκιμαστεί ως υποψήφιοι για τις Στρατιωτικές Σχολές με την διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων στην Θεσσαλονίκη.

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση ζητείται να εξεταστεί η δυνατότητα η εν λόγω δοκιμασία να διεξαχθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος πέραν του Ν.Αττικής, αποτρέποντας την πρόσθετη ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση μεγάλου αριθμού οικογενειών του Έβρου λόγω της χιλιομετρικής απόστασης.

Ακολουθεί αναλυτικά η Αναφορά :

ΠΡΟΣ : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ : ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ 2022 ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ Β/ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Βουλευτής Έβρου, Αν.Δημοσχάκης, καταθέτει στο Προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά, διαβιβάζοντας στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για ενημέρωση και τυχόν ενέργειες λόγω αρμοδιότητας, την επιστολή ενός πατέρα και κατοίκου του Έβρου.

Στο επίκεντρο αυτής βρίσκεται το αίτημα πολλών οικογενειών του Ν.Έβρου αναφορικά με τον τόπο διεξαγωγής των αθλητικών δοκιμασιών των υποψηφίων για να εισαχθούν στο Πυροσβεστικό Σώμα με την προκήρυξη του 2022.

Όπως αναφέρεται, στην εν λόγω Προκήρυξη προβλέπεται μία πρόσθετη αθλητική δοκιμασία που θα διεξαχθεί αποκλειστικά στον Ν.Αττικής, με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι που ήδη δοκιμάστηκαν στα αθλήματα για Στρατιωτικές Σχολές στη Θεσσαλονίκη και διαμένουν σε ακριτικές περιοχές, να πρέπει να μεταβούν εκ νέου αυτή τη φορά στην Αττική.

Ζητείται να εξεταστεί η δυνατότητα η προβλεπόμενη αυτή δοκιμασία να μην διεξαχθεί αποκλειστικά στον Ν.Αττικής, αποτρέποντας την πρόσθετη ταλαιπωρία των υποψηφίων και των οικογενειών τους αλλά και της οικονομικής επιβάρυνσης αυτών λόγω της χιλιομετρικής απόστασης.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας