Αρχική » Εμπόδια στη δίκη για τη δολοφονία Τοπαλούδη

Εμπόδια στη δίκη για τη δολοφονία Τοπαλούδη

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Η δίκη για τον βιασμό και την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, βρίσκεται στη δίνη δικονομικών εμποδίων, καθώς ο δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων παραιτήθηκε χθες, όταν απορρίφθηκε αίτημά του για αναβολή της δίκης.

Το δικαστήριο προσπάθησε να εξασφαλίσει, όπως επιβάλλει ο νόμος και το Σύνταγμα, δικηγόρο για τον κατηγορούμενο, προσκρούοντας στην άρνηση τριών δικηγόρων που διορίστηκαν γι’ αυτόν τον σκοπό, να αναλάβουν την υπεράσπισή του, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της εισαγγελέας.

Η εισαγγελέας τόνισε την ευθύνη και υποχρέωση των δικηγόρων να υπερασπίζονται κάθε κατηγορούμενο και έτσι τελικά βρέθηκε λύση με τον διορισμό άλλων δικηγόρων, δύο τον αριθμό, που τελικά δέχθηκαν να εκπροσωπήσουν στη δίκη τον αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενο που έχει καταδικαστεί σε ισόβια.

Τελικώς η δίκη που διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό διακόπηκε για τις 21 Μαρτίου, ενώ οι τραγικοί γονείς της Ελένης Τοπαλούδη που μεταβαίνουν κάθε φορά στην Αθήνα, από το Διδυμότειχο όπου διαμένουν, για τις ανάγκες της δίκης, ζήτησαν να εξεταστούν στις 28 Μαρτίου, κάτι που έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Σε πρώτο βαθμό οι δυο κατηγορούμενοι για τον βιασμό και τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, έχουν καταδικαστεί σε ισόβια και εκτίουν τις ποινές τους στις φυλακές, ενώ στη δευτεροβάθμια δίκη τους άλλότε είναι παρόντες και άλλοτε όχι.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ-Εφημέριδα «Καθημερινή»

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας