Αρχική » Αλεξανδρούπολη… photo-spots!

Αλεξανδρούπολη… photo-spots!

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Επισκέπτης ή κάτοικος αυτής της πόλης, μια βόλτα στη παραλιακή θα την κάνεις! Οποιαδήποτε μέρα ή  ώρα  και αν επιλέξετε, υπάρχουν στην διαδρομή  κάποια σημεία που μπορείτε να βγάλετε υπέροχες φωτογραφίες.  Παρακάτω σας προτείνω  μερικά από αυτά και αν θέλετε … φανταστείτε τον εαυτό σας μέσα στις εικόνες… μέχρι να σας βγάλει εκεί ο δρόμος σας!

  1. Το σήμα κατατεθέν της πόλης, ο φάρος  με το υπέροχο σιντριβάνι του, δεν θα μπορούσε να μην ανοίξει αυτή τη φωτο-βόλτα !!! Αν δεν βγάλετε φωτογραφία στον φάρο, δεν έχετε  έρθει Αλεξανδρούπολη… Εγκαινιάστηκε την 1η Ιουνίου του 1880 και από τότε δεν έσβησε ποτέ… Έχει ύψος 18 μέτρα και κατατάσσεται στους ψηλότερους φάρους της Ελλάδας. 

2. Όσο προχωράμε δυτικά, φτάνουμε στο υπέροχο πάρκο «των Ποντίων» με  αμέτρητες επιλογές για μια φωτογραφία ανάμεσα στα ψηλά δέντρα και  τα ρομαντικά παγκάκια με φόντο τη θάλασσα.

3. Λίγο πιο κάτω το άγαλμα με τους εφτά αιωρούμενους χορευτές του γλύπτη Κωστή Γεωργίου, με το όνομα «ANATASIS Delta», μπορεί να μας θυμίσει ότι η ισορροπία είναι τόσο δύσκολη όσο και απαραίτητη… σε όλα τα επίπεδα!!

4. Και φτάνουμε στην πιο ιδιαίτερη  τοποθεσία της Αλεξανδρούπολης. Η μεγάλη στροφή της παραλιακής οδού, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, μας δίνει μοναδικές εικόνες καθώς το τοπίο μεταμορφώνεται συνεχώς, ανάλογα ποια στιγμή θα βρεθούμε εκεί ή τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.

5. Εκτός από τα καλαίσθητα παγκάκια που μπορείτε να ρεμβάσετε το πέλαγος, ο δήμος φρόντισε να τοποθετήσει στο σημείο αυτό την «ηλεκτρονική ταυτότητα» της πόλης. Το #AXD τείνει να γίνει το δεύτερο πιο φωτογραφημένο σημείο  της Αλεξανδρούπολης μετά τον φάρο!  

6. Ένα «δυνατό» σημείο της πόλης, εξαιτίας της  ιδιαίτερης σημασίας του,  είναι το «θλιμμένο κορίτσι» στον τοίχο του γηπέδου «Φώτη Κοσμά». Κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου γιορτάζεται η μέρα της γυναίκας ..  Σταθείτε δίπλα του σα να στέκεστε δίπλα σε όλες τις κακοποιημένες γυναίκες … ναι, μια φωτογραφία ή τοιχογραφία δεν μπορεί να σταματήσει ό,τι γίνεται…  δείχνει όμως την πρόσθεση της κοινωνίας στην μη ανοχή της βίας κατά των γυναικών. Αυτό το μήνυμα θέλησαν να περάσουν ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και τα μέλη του συλλόγου «Κυριών και Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης» όταν ζήτησαν από τους εξαιρετικούς καλλιτέχνες Γιάννη και Δημήτρη Μητρουλάκη, να δημιουργήσουν αυτή τη τοιχογραφία το  2020.  

7. Παίρνοντας τον ίδιο δρόμο για την επιστροφή εκεί από όπου ξεκινήσατε, δοκιμάστε να κατεβείτε λίγο πιο χαμηλά. Κάτω από το πάρκο των Ποντίων που διασχίσατε νωρίτερα, μια αποβάθρα μοιάζει σαν μονοπάτι προς τη θάλασσα..

8. Λίγο παραπέρα, μετά το κτίριο των ναυτοπροσκόπων,  ξεκινά η νέα παραλιακή που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους Αλεξανδρουπολίτες. Με τα πόδια ή με ποδήλατο είναι μια όμορφη βόλτα δίπλα στη θάλασσα.

9. Πριν αποχωρήσουμε για … αλλού, μια τελευταία στάση στο μικρό λιμανάκι της πόλης θα κλείσει υπέροχα την φωτογραφική μας βόλτα στην παραλιακή οδό της Αλεξανδρούπολης.

Φωτογραφία –  κείμενο : Τζένη Σαλβάνου

Follow on instagram : @TzeniSalvanou

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας