Αρχική » Τρίτη Όψη του Νομίσματος: «Κάλλιο αργά παρά νωρίτερα;»

Τρίτη Όψη του Νομίσματος: «Κάλλιο αργά παρά νωρίτερα;»

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Του Παύλου Σάββα Μιχαηλίδη

Δεν υπάρχει ούτε ένας από εμάς που στην πρώτη του επαφή με το ελληνικό δημόσιο δεν αντιλήφθηκε την πολυπλοκότητα, την ασάφεια και την άνευ ουσιαστικού χρηστικού αποτελέσματος, πολλές φορές, νομικού πλαισίου λειτουργίας του.

Νόμοι που υπάρχουν από τον προηγούμενο αιώνα, νόμοι που πλέον δεν έχουν αντικείμενο και εκεί που νομίζουμε ότι κάπως, βρε αδερφέ, βγάλαμε ένα συμπέρασμα ξεκινάει ο ακόμα χειρότερος εφιάλτης. Εφιάλτης στον δρόμο, όχι με τις λεύκες, αλλά στον δρόμο με τις εξαιρέσεις και τις ερμηνευτικές εγκυκλίους. Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα, τον πατέρα, τους παππούδες. Tην εποχή που ξεκίνησαν τα μνημόνια κι αργότερα όταν όλη η οικονομία και η βιομηχανία προσπαθούσαν να ξεπεράσουν το σοκ των capital controls και των κλειστών τραπεζών, η μόνη βιομηχανία που όχι μόνο δεν σταμάτησε να λειτουργεί αλλά είχε και «άνοδο του δείκτη βιομηχανικής δραστηριότητας» που λένε και οι ειδικοί, ήταν η βαριά βιομηχανία ερμηνευτικών εγκυκλίων. Δεκάδες χιλιάδες εξ αυτών «πέφτανε στην εγχώρια αγορά» αφήνοντας σύξυλους αυτούς που έπρεπε να τις εφαρμόσουν όταν κι αν τις έπαιρναν χαμπάρι.

Βέβαια ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι πολλοί νόμοι βγαίνουν εκ των υστέρων, αφού προκύψει η ανάγκη τους κι αφού προκληθεί ζημιά από την έλλειψη τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο νόμος που απαγόρευε στους ομοφυλοφίλους να είναι αιμοδότες. Νόμος του 1977 που καταργήθηκε πριν λίγο καιρό. Ένας νόμος που δεν μπορεί να υπάρχει σε ένα δημοκρατικό, πολιτισμένο κράτος που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Χρειάστηκε να σκοτωθεί βάναυσα, άδικα ο Άλκης για να γίνει αυτό που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δεκαετίες με τους συνδέσμους ώστε να προστατεύονται οι γνήσιοι συνδεσμίτες που γουστάρουν κι αγαπούν την ομάδα τους. Πολλές βελτιώσεις υπήρχαν ήδη τον τελευταίο καιρό αλλά σήμερα έγινε αυτό που έπρεπε κι όχι αυτό που αντεχόταν. Όλοι έχουμε ένα τουλάχιστον παράδειγμα του νομικού παραλογισμού που ζούμε και πρέπει όλοι μας να απαιτήσουμε καλύτερους και πιο εύκολους στην εφαρμογή τους νόμους για το καλό μας που λέει κι ο Γιάννης Μηλιώκας. 

Χαιρετισμούς στην οικογένεια, υγεία σε όλες και όλους. 

Παύλος Σ Μιχαηλίδης 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας