Αρχική » Με … ψήφισμα, θέλουν να διεκδικήσουν πίσω το πάρκο Αλτιναλμάζη

Με … ψήφισμα, θέλουν να διεκδικήσουν πίσω το πάρκο Αλτιναλμάζη

από statusradio.gr
0 σχόλιο

«Δεν έχω πρόβλημα να αναγνωρίσω ακόμη και τις προσωπικές μου ευθύνες για την υπόθεση του Πάρκου Αλτιναλμάζη, εφόσον μου αναλογούν», λέει ο πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών και νυν ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Αλεξανδρούπολης Κυριάκος Αραμπατζής. Ο κ. Αραμπατζής, μαζί με τους επίσης «απομακρυθέντες» από την παράταξη Ζαμπούκη, Κιζιρίδη και Κολιό, ανέλαβαν πρωτοβουλία για την σύνταξη ψηφίσματος που θα αποσταλεί σε όλους τους κεντρικούς πολιτειακούς παράγοντες, με το οποίο θα ζητείται η συμβολή τους για την επιστροφή της χρήσης του πάρκου Αλτιναλμάζη, από τον Στρατό στον Δήμο.    

Το δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι τρεις δημοτικοί Σύμβουλοι:

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: “Πρωτοβουλία Αραμπατζή – Κιζιρίδη – Κολιού για το Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη.”

Πρωτοβουλία για την διεκδίκηση της παραχώρησης της έκτασης του πρώην στρατοπέδου Παρμενίωνα – Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη προς το Δήμο Αλεξανδρούπολης, ανέλαβαν οι τρεις ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Αλεξανδρούπολης Κυριάκος Αραμπατζής, Δημήτρης Κολιός & Γιώργος Κιζιρίδης.

Οι τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι, όπως πάντα με αίσθημα υπευθυνότητας, σοβαρότητας και συνέπειας προς τους συνδημότες, κατέθεσαν πρόταση – ενημέρωση στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. αλλά και πρόταση συζήτησης και ψήφισης σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης με την διαδικασία του κατεπείγοντος για τοπικές υποθέσεις.

Στην πρόταση περιγράφουν Πλαίσιο δράσεων το οποίο περιλαμβάνει έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, πρόσκληση για συνυπογραφή του ψηφίσματος από τους θεσμικούς εκπροσώπους, τους κοινωνικούς επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς του Δήμου, κατάθεση του ψηφίσματος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό της Χώρας, στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, στον επίτιμο δημότη της Αλεξανδρούπολης και Υπουργό Εξωτερικών, στον αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Άμυνας και στους Επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Βουλής.

Τέλος, η πρόταση περιλαμβάνει την συγκρότηση επιτροπής διαχείρισης και παρακολούθησης του εγχειρήματος.

Στο χώρο του Οικοπάρκου Αλτιναλμάζη, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης κατασκεύασε προ ετών μεγάλο κηποθέατρο και χώρο εστίασης.

Η χρήση της έκτασης προβλέπει την ανέγερση σχολικών μονάδων όπως μουσικό σχολείο, αθλητικών εγκαταστάσεων και άλλους κοινωφελείς σκοπούς.

Στις 31/12/2020 έληξε η σύμβαση παραχώρησης της συγκεκριμένης έκτασης από την αρμόδια υπηρεσία των Ενόπλων δυνάμεων στο δήμο Αλεξανδρούπολης.

Η απώλεια της εν λόγω παραχώρησης, στερεί από το Δήμο Αλεξανδρούπολης, τη δυνατότητα κατάθεσης προτάσεων σε διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου να υλοποιηθούν σημαντικά αναπτυξιακά έργα στην περιοχή.

Η έκταση του πρώην στρατοπέδου Παρμενίωνα αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας στο χώρο της Εκπαίδευσης του Πολιτισμού και του Αθλητισμού και πρέπει να ανήκει στους Δημότες αυτού του ιδιαίτερου και πολλά υποσχόμενου Δήμου!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας