Αρχική » Τρίτη Όψη του Νομίσματος: «Η αχλή των ειδώλων»

Τρίτη Όψη του Νομίσματος: «Η αχλή των ειδώλων»

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Του Παύλου Σάββα Μιχαηλίδη

Τελικά με αυτή την ανθρωποθύελλα δεν φαίνεται να γλυτώνουμε και τόσο εύκολα. Άνθρωποι (με ερωτηματικό πλέον) που μας συγκινούσαν, μας έκαναν να γελάμε, να διασκεδάζουμε. Άνθρωποι (με ερωτηματικό πλέον) που τους βάζαμε στα σπίτια μας μέσω της τηλεόρασης και άλλων μέσων, ξαφνικά, αποδεικνύονται να είναι κάτι άλλο από άνθρωποι και πάλι πέφτουν από τα  σύννεφα κατά χιλιάδες.

Η δικαιοσύνη έχει αναλάβει τις υποθέσεις αυτές αλλά σε κάποιες από αυτές οι αποδείξεις είναι τόσο τρανταχτές που μάλλον οδεύουν σε καταδίκες. Ας σεβαστούμε όμως το τεκμήριο της αθωότητας για όλους πριν έχουμε τελεσίδικη απόφαση κι ας σκεφτούμε απλά με αφορμή αυτά τα γεγονότα προηγούμενες αντίστοιχες υποθέσεις.

Η αποκαθήλωση μεγάλων ονομάτων της τέχνης και της πολιτικής από τον θρόνο τους εν μία νυκτί προβληματίζει πάντα και για τον αρνητικό πρωταγωνιστή της υπόθεσης αλλά και για τα θύματα του. Η εκμετάλλευση της θέσης, της φήμης πάντα το όπλο επιβολής της παραβατικής συμπεριφοράς του δράστη ή και της δράστριας, για να μην είναι μονόπλευρη ή σεξιστική η άποψη.

Τί είναι όμως αυτό που ωθεί άνδρες και γυναίκες να πιστεύουν ότι αν υποκύψουν θα γίνουν «σταρ»; Ή ακόμα χειρότερα ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος που μπορούν να ακολουθήσουν; Όταν προβάλλονται συνεχώς αυτά όλα τα ριάλιτυ που προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αισθητική αλλά παράλληλα δίνουν μία προσωρινή οντότητα και φήμη στους πρωταγωνιστές τους τότε ας μην μας εκπλήσσει όλο αυτό το σκηνικό.

Κι εγώ βρε αδερφέ είδα κάποια από αυτά όταν πρωτοεμφανίστηκαν κι εγώ τα παρακολούθησα όταν αποτέλεσαν κάποια στιγμή πριν πολλά χρόνια επανάσταση στα τηλεοπτικά δρώμενα αλλά ως εκεί. Είναι δύσκολο σε μία εποχή με τόσες προσλαμβανόμενες παραστάσεις αυτού του είδους να μην «σαλτάρεις» αλλά επιβάλλεται η άμυνα και η σταθερή προσήλωση στο να πατάμε στην γη.

Τέλος πάντων, χρονιάρες μέρες δεν είναι για γκρίνια και οδηγίες προς ναυτιλλομένους αλλά για μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους, καλή χρονιά με υγεία, ελπίδα και υπομονή.

Χαιρετισμούς στην οικογένεια.

Παύλος Σ Μιχαηλίδης. 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας